Pauk služba bira koga odnosi

Protiv Parking servisa iz Niša je u toku februara meseca pokrenut proces pred Osnovnim tužilaštvom za privredni prestup. Proces je pokrenut jer ne poseduju licencu za prevoz tereta u domaćem saobraćaju o čemu smo pisali u jednom od prethodnih tekstova. Proces je pokrenut zbog nadzora koji je vršila Saobraćajna inspekcija grada Niša vezano za poslovanje Parking servisa.

Saobraćajna inspekcija je 10.02.2021. podnela prijavu i protiv Parking servisa i odgovornog lica za privredni prestup, sve zbog neposedovanja licence za prevoz tereta u domaćem saobraćaju.

U odgovoru koji su dali iz Parking servisa Niškoj inicijativi, izjavili su da po njihovom mišljenju nije potrebno da poseduju licencu, iako su je ponovo tražili od Ministarstva. U trenutku apliciranja za “novu licencu koja im nije potrebna” nisu imali ni potpunu dokumentaciju, pa su odbijeni u tom slučaju.

Odgovor Ministarstva za Parking servis i licencu iz 2020. godine

Po dokumentaciji koju smo dobili, Osnovno tužilaštvo je tražilo od Saobraćajne inspekcije i Ministarstva saobraćaja da se dostavi dopuna dokumentacije, tj od samog Ministarstva da im dostavi dokumentaciju o prepravkama na vozilima kao i mišljenje da li im je potrebna licenca.

I Saobraćajna inspekcija i Ministarstvo ne dostavljaju podatke Osnovnom tužilaštvu u Nišu. Pročitajte saopštenje samog tužilaštva koje smo dobili povodom ovog pitanja.

Povodom ovog dopisa iz Osnovnog tužilaštva, poslali smo Javnom tužiocu Saši Đokiću mejl sa podacima koje smo dobili od Ministarstva pri pisanju prvog teksta, u kome se navodi da je Parking servis aplicirao za samu licencu, kao i da je imao nepotpunu dokumentaciju.

Ono što je očigledno iz toka predmeta, slučaj se od februara meseca nije maknuo u tužilaštvu.

Pitanja koja su postavljali građani do sada su sledeća:

Da li je Parking servis “čedo” svih vlasti do sada od svog osnivanja?

Ne sme da se dozvoli da bilo koji preduzeće ili pojedinac bude odgovorno po bilo kom zakonu, jer je to priznanje da se radi protivzakonito u javnom sektoru grada Niša?

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.