Direktor gimnazije “9 maj” osuđen je prekršajno ove godine na 100.000 dinara zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola.

Podaci koje smo dobili govore da je direktor gimnazije “9 maj” potpisao priznanje i da je isto dostavljeno Prekršajnom sudu u Nišu, koji je direktora Disića osudio na novčanu kaznu od 100.000 dinara. Disić je upravljao vozilom sa čak 1.21 promila alkohola u krvi.

Po podacima, datum kada je Policija zaustavila direktora Disića, bio je ponedeljak 17.05.2021, i to u 20:22h.

Zbog 1.21 promila u krvi oduzeta mu je i vozačka dozvola na 4 meseca, ali obzirom da je presuda donesena 09. septembra, kao i da direktor i dalje dolazi svojim vozilo na posao, postavili smo i pitanje samom direktoru povodom detalja.Disić je odgovorio da je tog dana bio njegovoj ćerki rođendan i da ga je policija uhvatila kako upravlja vozilom dok je prebacio vozilo sa jednog parkinga na drugi parking. Pitali smo ga i da li mu je oduzeta vozačka dozvola presudom, šta je on i potvrdio, ali izjavljuje da nije dobio papir o samom oduzimanju još uvek.

Ono šta nismo potvrdili jeste da li je direktor Disić bio na zakonski propisanom trežnjenju i samim tim proveo noć u pritvorskoj jedinici. Naime, svi koji su zatečeni u saobraćaju sa preko 1.2 promila alkohola u krvi po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, izriče im se na licu mesta mera trežnjenja i isključenja iz saobraćaja.


Direktor Disić kao i kolektiv gimnazije “9 maj” su došli u pažnju javnosti posle organizovanja profesorske žurke na kojoj je bilo korišćenja duvana i alkohola u samom holu gimnazije, o čemu smo pisali u tekstu na ovom linku.

Posle ovog slučaja, škola je dala saopštenje Ministarstvu sa svojim viđenjem događaja koji nisu u skladu sa video snimkom celog događaja koju je novinar Niške inicijative napravio na licu mesta.

I dalje ostaje nejasno redakciji ko je ovaj gospodin koji se predstavio kao “domar” u slučaju koji smo snimili.

Presuda Prekršajnog suda