Posle snimka profesorske žurke koja se organizovala u hodniku niške Gimnazije 9. maj, direktor gimnazije 9. maj poslao je izjavu Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U svojoj izjavi negiraju činjenice koje smo izneli u tekstu i daju svoje viđenje svih događaja. Iako snimak koji imamo pokazuje stvarno šta se desilo, izjava pojašnjava događaje iz perspektive “radnog kolektiva”:

“U organizaciji sindikata škole, odlučeno je da se toga dana, nakon održanih sastanaka, u holu škole organizuje kratka i prigodna zakuska, kojom bi zaposleni obeležili Dan prosvetnih radnika,  koji se inače tradiocionalno obeležava u Gimnaziji „9.maj“. Zakuska je predviđena da traje od 16.00 – 18.00 časova, bilo je prisuto 40-ak  nastavnika, koji su inače svi vakscinisani i imaju kovid propusnice ( u Gimnaziji „9.maj“ je vakcinisano 85% zaposlenih),

Oko 17.30 časova, na ulazu u školu iz dvorišta škole, ušlo je nepoznato lice, koje je svojim mobilnim telefonom snimalo bez odobrenja prisutne nastavnike. Dve nastavnice koje su u tom trenutku bile izvan škole da bi ispušile cigaretu, su videle pomenuto lice kako ulazi u školu i krenule odmah za njim kako bi ga zaustavile, obzirom da su uvidele da se ne radi o licu koje je zaposleno u Gimnaziji „9,maj“ . U toj brzini su ušle za njim sa cigaretom u rukama, što se može i videti na snimku, a inače za vreme trajanja zakuske nije bilo pušenja u prostorijama škole, niti je konzumiran alkohol, već samo ketering i bezalkoholna pića.”

Pored činjenice da je novinar koji je snimio događaj ušao iz dvorišta gde je bio još jedan saradnik redakcije, u dvorištu nije bilo nikog drugog. Ko je imao cigarete u rukama i da li su te “profesorke ušle iz dvorišta”, pogledajte sami na snimku:

Smatramo da je ovom izjavom datom ministartsvu namerno izbegnuta istina, obmanuta javnost i institucije, i to od strane onih koji treba da uče nove generacije istinitim i pravim vrednostima. Prenosimo vam integralnu izjavu datu Ministarstvu istog dana:

Šta je još netačno u ovoj izjavi?

Dan prosvetnih radnika, koji kažu da su obeležili tog utorka, 9 novembra, ustvari se obeležava 8. novembra, dok je međunarodni Dan prosvetnih radnika 5. oktobra.

Na facebook strani ove škole stoji obaveštenje i o merama koje je propisao krizni štab, kao i šta je strogo zabranjeno:

Kontaktirali smo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i tražili da Ministar Ružić da izjavu povodom ovog slučaja. Pojasnili su nam iz Kabineta da u ovom trenutku nemaju šta da izjave za medije, kao i da će po okončanju postupka dostaviti nalaz nadležnog organa.

I dalje se ne zna identitet osobe koja nas je kao “domar” isterala iz škole, što se jasno vidi i čuje na snimku.

Misteriozni domar iz Gimnazije 9. maj koji isterije novinare u toku obeležavanja praznika prosvetara koji se i ne obeležava tog dana.