U toku jučerašnjeg dana profesorski kolektiv u gimnaziji “9 maj” je oko 17 časova organizovao u prostorijama škole neku vrstu proslave. Radilo se ustvari o pravoj “kovid žurki” gde se konzumirao alkohol i pušilo se u hodniku škole.

Posle dojava koje je imala redakcija od građana da je u toku žurka u objektu gimnazije “9. maj”, snimili smo realno stanje u samom objektu škole. Pogledajte sami snimak:

Osoba koja je isterala novinara je ustvari direktor škole, a isti se predstavio kao “domar”. Ovaj “domar u Tommy Hilfiger košulji” je bio vidno uznemiren jer je neko snimio kovid žurku koja se danima spremala unazad.

Nezvanično smo dobili informaciju da su nadležni sinoć odmah po snimanju i prijave građana naredili da se škola isprazni i da se prekine žurka.

Nismo uspeli ni da pitamo ko je platio za hranu i alkohol koji su ovi prosvetni radnici konzumirali.

Direktor ili domar, pitanje je sad? Foto: printscreen facebook strana škole “9 maj”

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo Ministra Branka Ružića i poslali mu snimak i pitanja.

Ministar Ružić je kratko prokomentarisao “da će se javiti kad provere organi i kad imaju zvaničan stav”. Druge izjave nije hteo da daje.

Poslali smo snimak i pitanja Gradonačelnici Dragani Sotirovski, koja je ukratko izjavila sledeće:

“Nedopustivo je sve to, to je moj komentar”

U toku jutra, na viber grupi “Zmajevi” koja je i organizovala ovu “kovid žurku” sa alkoholom u objektu škole, osvanule su poruke da ima još hrane i pića, dok se članovi pozivaju da prijave snimak Youtube kanalu da bi ga “uklonili”.

Dogovarali su se oko “dislajkovanja” snimka u stilu botova, pa je tako još pre zvaničnog deljenja snimka, stiglo jako puno “dislike” klikova, misleći da će time da promene javno mnjenje. Slika je pre javnog deljanja na sajtu i FB grupi Niške Inicijative.

Na istoj viber grupi kruže uvrede i diskreditacije prema novinarima Niške Inicijative, dok se isti profesori dogovaraju kako će da skupe “kovid potvrde” da bi opravdali sinoćnju žurku. Identitet profesora je poznat redakciji, ali po dobijanju informacija o merama ili daljim uvredama, obavestićemo javnost.


Komentar urednika NIške Inicijative Nonić Srđana na ponašanje profesora i diskreditacije:

“Diskreditracija po ličnim karakteristikama do sada je pripadala drugima u društvu, mahom funkcionerima, desničarima, navijačima, militantim pojedincima, nikako profesorskom kadru. Očigledno nema velike razlike između vozača kamiona, automehaničara, zidara, desničara i navijača, i profesora u školama (uz svo dužno poštovanje prema svim pomenutim strukama). Mahom sam nazivan u pogrdnom smislu “novinarčićem na rolerima, trenerom za rolere, difovcem, Sns falangom, Đilasovim novinarom i plaćenikom nekih tamo, izdajnikom, ženskim petkom i sl. Ovde nisam uključili druge psovke i pogrdne”. To je modus operandi svih koji budu uhvaćeni kako rade nešto što ne treba.

I ja sam profesor i pedagog po struci (između ostalog što javnost ne zna), i sramota me je šta vidim u sektoru obrazovanja šta se dešava.

Hvala svima što postoje.

Author