Policija u Nišu

Policija u Nišu i Parking servis imaju jako dobre odnose u poslovnom smislu. Ne pravnom, institucionalnom i državnom, već poslovnom. Po uvidu u dokumentaciju od pre nekoliko godina, Parking servis se brine da određeni policijski sindikati dobijaju neka sredstva iz budžeta preduzeća, dok u skorije vreme te podatke nisu hteli da nam daju. Grad im je do skoro i davao opremu zbog dela budžeta koji treba da potroši na unapređenje bezbednosti u saobraćaju. Extra posao rade.

Policija daje podatke o vozilima po registarskim oznaka Parking servisu, pa je tako moguće da sistem pauk radi po principu video nadzora koji ima u svim kamionima, dok pripadnik Saobraćajne policije jeste ustvari taj koji daje naloge za uklanjanje vozila, čineći time “uslugu građanima” kjima pauk uklanja vozila koja nisu parkirana kako treba. Policajac koji je za to zalužan, sedi u kućici na kvantašu pored mesta gde svi psuju pauka i državu kad odu po kola.

Po podacima koje imamo iz policije, ukoliko neki pripadnik policije ne odobrava podizanje vozila često, Parking servis traži da se promeni ta osoba, pa tako sada pri toj službi rade samo provereno dobri pripadnici policije koja jako dobro brine o saobraćaju u gradu. Zar ne?

Šta još ne radi saobraćajna policija?

Ne kontroliše “plavu zonu” na vozilima pauk službe, pa je tako u 2022. pet vozila pauka radilo bez dozvole za ulazak u centar grada. Ko to treba da kontroliše? Sem mene, koji sam sve to lično gledao, ne uspevajući da snimim, što jako volim.

Na svačije iznenađenje, saobraćajna policija, ko drugi. Hvala im što postoje.

Tražili smo od Parking servisa i nadležne gradske uprave podatke o plavoj zoni za vozila pauka, a dojava koju smo dobili iz policije i Parking servisa, jeste da su odmah po našem zahtvevu podneli dokumentaciju za dobijanje “plave zone”. Ovim su direktno oštetili budžet grada ko zna za koliko.

Šta radi po tom slučaju PU Niš i Tužilaštvo, i zašto ništa?

Nije ništa da ne rade. Podaci iz policije, kažu da se trenutno ispituje kroz ceo jedan odsek nezakonito uklanjanje nekog saobraćajnog znaka, i da neki policijski inspektori rade na tom poslu.

Kad to završite, uhapsite komšijsku mačku koja mjauče glasno, i nastavite da sekcate vodu za šotke, da lakše piju.

Hvala vam što postojite… (ostatak posle ovog sami građani dodaju, kome šta treba po zasluzi)

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.