Strip iz Niš

Ročište po privatnoj krivičnoj tužbi zbog krivičnog dela uvrede, odloženo je danas u Osnovnom sudu u Nišu. Odlaganje je tražio tuženi Nonić, dok je sledeće ročište zakazano za 13. februar.

Zbog nedavnih problema kao i nedostatka branioca tuženog, Sud je usvoji zahtev da se ovo ročište odloži jer je priložena i medicinska dokumentacija kao dokaz uz molbu za odlaganje.

Panić i Advokat
Panić sa advokatom u zgradi Osnovnog suda

Advokat Nikole Panića je zahtevao da se prigovor unese u zapisnik i da tuženi Nonić snosi troškove današnjeg ročišta, o čemu će Sud naknadno da odlučuje.

Nikola Panić je podneo privatnu krivičnu prijavu protiv urednika portala Niška inicijativa zbog dela Uvreda iz člana 170. Krivičnog zakona RS. Pošto je delo bilo po navodima više puta ponovljeno, traženi iznos za odšetu je dostigao 600.000 dinara.

Izjava koja je data u listu Danas povodom nagrade koju je Panić dobio je bila jedan od razloga, “Strip iz Niš” koji je objavljen na Facebook strani medija Niška inicijativa kao i video prilog u kojem se traži izjava u svojstvu novinara su takođe razlozi za tužbu.

Povodom današnjeg ročišta, redakcija Niške inicijative je dobila odobrenja da snima atmosferu u hodniku zgrade suda. Izveštaj ekipe N1 iz Niša pogledajte u snimku ispod: