Košarkaški savez Srbije je odlučio da se Kup Radivoja Koraća preseli u Novi Sad. Bez detaljnijeg objašnjavanja razloga, ove godine će se igrati i bez publike u dvoranama Spensa u Novom Sadu.

Da se podsetimo, Niška Inicijativa je u tekstu o finansiranju Kupa Radivoja Koraća objasnila tokove novca i povećavanje budžeta svake godine u milionima. Sada, kad je javnost saznala strukturu troškova i detalje, Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije, u kome su sprisutni ljudi povezani sa organizacijom u Nišu, odlučio je bez orbazloženja da seli ovaj turnir u Novi Sad. Ovaj slučaj je bio standardno ponašanje klubova i saveza u mandatu Većnika Branislava Kačara.

Da se podsetimo: kup je dobija od 2 miliona prve godine do 9.5 miliona zadnje godine organizacije. Svake godine je budžet rastao a stvari su bile iste u organizaciji. Svaka čast!

Naime, klubovi su plaćali i kotizaciju ali i troškove smeštaja, prevoza i hrane. Praktično je organizator od grada i od klubova naplaćivao iste troškove a to sve lepo pravdao u Odseku za sport, jer niko nije hteo da gleda gde tričavih 10 ili 20 miliona dinara troši Košarkaški savez južne i jugoistočne Srbije. Ovaj tip pravdanja sredstava kao i gledanja kroz prste “starim dobrim prijateljima sporta u Nišu” je i doveo da dajemo tri puta više od Vojvodine za sport a da pritom ne vidimo gde nam idu pare na terenu i u realnosti.

Novac u sportu
Sport kao zlatna koka za pranje para uvek poznatih aktera

Želimo puno sreće građanima Novog Sada u organizaciji ovog turnira, ali da obrate pažnju koliko će sve to da ih košta, jer ovde su razotkriveni.

Da li su odgovorni u savezu videli da ne mogu da urade poznati “biznis u Nišu” pa su na pobednički način odlučili da “proglase pobedu i pobegnu”.

I naravno: Hvala im što postoje.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.