Skupština grada

Konkursi za direktore više ustanova kojima ističu mandati planirani su u narednom periodu u Nišu, dok će odluku o tome doneti Skupština grada na sledećem zasedanju. Konkurs za direktora će biti raspisan za Niški kulturni centar, Simfonijski orkestar, Narodni muzej, Galeriju savremene likovne umetnosti, Pozorište lutaka, Narodno pozorište i Narodni muzej.

Mnogi direkori javnih preduzeća i ustanova u Nišu su u VD stanju, ali i načelnici uprava u Gradskoj upravi.

Da li će sadašnji direktori biti glavni kanidati za nove mandate videćemo po završetku samih konkursa.

SImfonijski orkestar takođe čeka konkurs za direktora

Tako smo u prethodnom periodu uvideli netransparentnost u radu Simfonijskog orkestra, koji redakciji nije dostavio u celosti podatke o plaćanju dirigenta i solista koji su nastupali u sadašnjem mandatu direktora, kao i podatke o honorarima u periodu pre stupanja na dužnost istog direktora.

Tako je i ova ustanova bacila senku netransparentnosti na svoj umetnički rad, i pridružila se skoro svim ustanovama u javnom sektoru po ovoj osobini. Ćutanje celog kolektiva je takođe prisutno u ovom slučaju.

Narodno pozorište uskoro čeka konkurs za novog (ili starog) direktora

Narodno pozorište u Nišu je takođe “sijalo” u serijalu tesktova o festivalu “Teatar na raskršću” koji ima jako puno nelogičnosti u svojim organizacionim i finansijskim aspektima. Trenutni direktor je na mesto direktora došao iz Kruševca, a po prijavama za sam konkurs objavićemo podatke o prijavljenim kandidatima, koje očekujemo naravno iz redova SNS-a.

Konkurs za direktore i ostalih ustanova će biti praćeni od strane redakcije, kao i finansijsko poslovanje istih ustanova.

Author