Moravica

Reka Moravica između sela Subotinac i Kraljevo u opštini Aleksinac potpuno je promenila boju i postala skroz plava zbog zagađenja nepoznatom hemikalijom te boje.

Lokalni ribolovci zabrinuti su poslednjih dana za stanje ove reke i životinjskog sveta koji živi u njoj, a kao glavnog osumnjičenog vide obližnju fabriku za preradu vode “Bresje”.

Prema izjavama građana koje je objavio aleksinački portal, građani sela Kraljevo videli su tokom godina da pored smeća, u Moravici plutaju automobilske gume pa čak i uginule životinje.

“Svestan sam opšte zagađenosti voda Srbije, ali kao član društva koje se bavi ribolovom, teško mi je da ne budem ljut na nadzorne organe koji ne preduzimaju ništa povodom ovog pitanja” – navodi zabrinuti građanin.  

On je dodao kako zadnjih par godina rekom plutaju smeće, gume pa čak i uginule životinje i skrenuo pažnju na to da se i pored akcije čišćenja od strane lokalnih stanovnika stanje reke ubrzo vraćalo na pređašnje.

Meštani sela Kraljevo slučaj poplavljene Moravice prijavili su odmah nadležnoj inspekciji, koja je prema poslednjim informacijama izašla na teren u toku jučerašnjeg dana, ali još uvek nije poznato kakav je zaključak donešen.

Author