SPS

Tokom jučerašnjeg dana u svečanoj sali Narodnog pozorišta u Nišu, održan je skup povodom proslave 30 godina postojanja Socijalističke partije Srbije (SPS).

Ovim povodom želimo samo da se osvrnemo na to čemu zapravo služi samo Pozorište i njegove prostorije.

Najpre služi da bi se preko “pokroviteljstva” predsednika Srbije i SNS-a, Aleksandra Vučića primorali određeni sponzori da podrže festival “Teatar na raskršću”.

Zatim služi da bi njegov direktor, Spasoje Ž. Milovanović mogao da se obračunava sa neistomišljenicima i prebacuje odgovornost za uvlačenje pozorišta u politiku.

Dodajmo tu i više puta ponovljenu izjavu Milovanovića kako se “nijedno pozorište u Srbiji, pa ni Narodno, ne bavi dnevnom politikom”.

Ipak, reklo bi se da je ovo neistina, obzirom da imamo brojna povlačenja sa festivala zbog političke konotacije a i kako smo imali prilike da vidimo juče, stranačke skupove.

Građani su obavestili ekipu Niške inicijative da su prostorije niškog Pozorišta ustupljene Ivici Dačiću, Novici Tončevu i SPS-u za njihovu proslavu prvih 30 godina postojanja.

Narodno pozorište
SPS
Ivica Dačić
Novica Tončev
Exit full screenEnter Full screen
previous arrow
next arrow
 

Postavljamo pitanje: da li je na ovo mislio direktor Spasoje Ž. Milovanović kada je rekao da se ova institucija kulture ne bavi dnevnom politikom?

Da li za Milovanovića Ministar spoljnih poslova nije politička figura kao što to nije ni predsednik, a pritom su obojica predsednici svojih stranaka, ili samo ne važe isti uslovi za sve?

Uskoro će biti proglašen zvaničan datum održavanja izbora, te ostaje da vidimo kome još neće biti ustupljeno Narodno pozorište i da li će nastaviti da u ovoj meri zastupa stav o (ne)mešanju u politiku.