Šahta

Pre par dana na našu adresu putem opcije Građani javljaju stigla je fotografija iz ulice Marina Držića na Trošarini gde je šahta upala u zemlju.

Prema informacijama koje smo dobili od građana, odmah ispred dečijeg obdaništa u ovoj ulici šahta je upala u zemlju i tako stoji već danima, bez intervencije nadležnih.

Umesto reakcije i sanacije problema, postavljen je privremeni znak upozorenja koji nalaže onima koji tu prolaze da pređu na drugu stranu puta.

Građani koji stanuju u blizini rekli su nam da je pre dva dana na ovo mesto došla ekipa radnika koja je nasipala nekoliko lopati cementa i pokušala da tako zatrpa postojeću rupu.

Šahta svakim danom propada sve više u zemlju pa su nam tako građani kroz šalu rekli kako trenutno sumnjaju da u tom otvoru žive neka mitska bića poput nindža kornjača.

Niška inicijativa pitala je za komentar o nereagovanju u ovom osetljivom području Nebojšu Lovića, direktora Direkcije za izgradnju grada, koji je istakao da je upoznat sa problemom, ali da to nije nadležnost same Direkcije.

Lović je naglasio da bi zamenu ove i drugih šahti trebalo da na sebe preuzmu oni čije je ona vlasništvo, kao i da se u određenim slučajevima dešavalo da vlasnici ne dozvole bilo kakve radnje na ili oko šahte.

Ipak, kako on tvrdi, Direkcija će zbog bezbednosti dece koja idu u obdanište i građana sanirati postojeći problem.

U periodu između pisanja ovog teksta i njegove objave, nadležni su našli vremena da se pozabave ovim problemom, te je u toku jučerašnjeg dana nebezbedna šahta zabetonirana.

Iako je nastala šteta trenutno sanirana, signalizacija koja onemogućava prolaz vozilima još uvek nije uklonjena.

Nadamo se da u budućnosti neće biti neophodno da se na ovako prometnim mestima na rešavanje jednostavnog problema čeka preko 10 dana, već da će nadležne institucije biti ažurnije po tom pitanju.