Dom učenika Niš

Dom učenika na čijem čelu je član Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, kao i omladina Narodnog pokreta Srbije (Miroslava Aleksića) posle prvog saopštenja ove stranke, zajedničkim snagama su demantovali samo saopštenje Narodnog pokreta Srbije o lošim uslovima u učeničkom domu Dimitrije Tucović.

Omladina Narodnog pokreta Srbije je u prvom saopštenju za Dom učenika, po njihovim izvorima, dala saopštenje o lošim uslovima i nehigijeni, kao i izgledu obroka u kojima su se videli insekti. Saopštenje smo preneli u tekstu, i u samom tekstu izneli podatke koje kao redakcija imamo, iako nismo imali foto materijal da iste potkrepimo.

Omladina Narodnog pokreta je u najavljenoj poseti za koju su se dobro spremili u Domu učenika, zatekla jako čisto stanje, i konzumirala hranu u domu, ali je i obišla kuhinju ustanove, gde je posle nekoliko dana od prvog saopštenja demantovala sama sebe. Pri toj poseti, sačinjena je i fotografija sa direktorom Mihajlom Markovićem u “prijateljskom maniru”.

Što se tiče hrane, Omladina Narodnog pokreta Srbije je takođe bila u obilasku i kuhinje kao i u prostorijama za skadištenje hrane, i uverila se da se vodi računa o higijeni. Imali smo priliku da probamo ručak tog dana u domu „Dimitrije Tucović“, koji je zadovoljio kriterijume koji su i primereni deci u tom uzrastu. Nadamo se da će ovakvi pristojni uslovi biti i u danima kad mi nismo u najavljenoj poseti, a za svaku primedbu učenika i dalje stojimo na
raspolaganju i imamo garanciju direktora da će izaći u susret svakoj primedbi i problemu koji muči mlade učenike koji borave u ovim domovima.

Dom učenika
Dom učenika i Narodni pokret Srbije (omladina) ostvarili saradnju?

Nikada do sada u radu redakcije demanti za tekst nije jedna ustanova slala sa saopštenjem opozicione stranke, koje je demant prvobitnog kritičkog saopštenja.

Po dobijanju saopštenja od strane ove opozicione stranke, poslali smo novinarsko pitanje da li je neko analizirao bilo koji dokument o poslovanju ove ustanove ili budžet, jer je saopštenje i drugi dopis sadržao poziv da država “malo više obrati pažnu na finansiranje ovavih ustanova”. Odgovor nikada nismo dobili.

Pitanje smo ponovili kao ličnu poruku i Đorđu Stankoviću, koji nije hteo da odgovori na pitanje. Takozvana “Nova generacija” ove stranke takođe nije odgovorila na pitanja oko tiga da li je analizirala poslovanje Doma učenika jer je pozivala “državu da malo više pomogne”.

Đorđe Stanković
Narodni poslanik Đorđe Stanković zajedno sa “Novom generacijom” njegove stranke nije odgovorio na novinarsko pitanje.

Ovo nije prvi put da Đorđe Stanković ne odgovara na pozive i pitanja novinara naše redakcije. Svi ostali politički činioci iz opozicije su uvek u najkraćem roku odgovarali. U prilogu teksta je i drugi dopis omladine Narodne stranke Srbije, za koji uprava Doma traži da se objavi kao demant.

Dom učenika je bio tema teksta za koji je urednik i sam medij Niška inicijativa tužen za povredu ugleda i časti od strane SNS funkconera u više mandata Miloša Sekulića, sve zbog teksta o izboru Mihajla Markovića za direktora u drugom mandatu. U jednom od zadnjih tekstova smo istražili i primer da je isti Marković službenom Škodom išao na svedočenje u Beograd u Viši sud, sve o trošku svih građana.

Na tagu “Dom učenika” možete pročitate veći broj tesktova o ovoj ustanovi i dešavanjima u njoj.

Author

Dopis Narodnog pokreta za koji Dom učenika traži da se objavi
Naziv dokumenta ubaciti ovde

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.