Ljubiša Janić

Posle odbačaja krivične prijave od strane Osnovnog javnog tužilaštva protiv Ljubiše Janića, podnešene od strane Srđana Nonića, Više tužilaštvo je odbilo progovor na taj odbačaj kao neosnovan.

U rešenju o odbačaju, VJT navodi da se sa video snimka jasno vidi da nije bilo nikakvog kontakta između načelnika Janića i Nonića, pa samim tim nije bilo elemenata za bilo kakvo dalje gonjenje po službenoj dužnosti. U prethodnim tekstovima smo pisali o ovom incidentu.

“Sreća da sam snimio i ovaj deo do udarca preko telefona” izjavio je Nonić, a udarac i napad koji se nije desio pogledajte na poslednjem delu snimka koji vam dostavljamo ovde. Sami procenite da li se nešto desilo ili ne?

Podsećamo vas, tada odbornik Nonić je posle incidenta kada mu je oštećen i telefon, tražio po zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja da mu se dostavi snimak sa kamera. Gradska uprava na čijoj je čelu Janić je zahtev odbila, navodno zbog ugrožavanja privatnosti radnika gradske uprave. Zahtev koji je podnet da se dostavi kopija snimaka sigurnosnih kamera, ni na koji drugi način nije mogao da dospe u javnost, jer ni da se pokrenula Privatna parnica, obezbeđivanje dokaza ne bi bilo moguće, objasnili su nam advokati.

Iskaz načelnika Ljubiše Janića

U izjavi koju je Janić dao, navodi se da je lepo zamolio Nonića da prekine snimanje i da je pokušao da mu isključi kameru.

Iskazi Višeg Tužilaštva da nije došlo do kontakta, snimci se naravno kriju

“Istina je da me je Janić udario i uzeo mi je telefon, pri tome oštetivši sam telefon a snimak se prekinuo. Kada sam se osvestio od tog akta koji me je izneneadio, morao sam da se rvem sa Janićem da uzmem nazad svoju imovinu koja je bila oštećena od tog akta. Iskazi su lažna svedočenja radnika grada suprotna događajima koji su lako dokazivi uvidom u snimak koji se krije ili je već obrisan” Izjava je Nonića koja je data i policiji. “Ako vas neki bitan čovek napadne, ošteti imovinu, udari ili ozbiljno povredi, tužilaštva će biti osigurač vlastima, kao i do sada. Od sada se ja lično branim u maniru onih koji me napadaju, institucije me ne zanimaju. Kad te neko povredi ili ubije, institucije će napraviti zapisnik o tome i gotovo” dodaje Nonić povodom ishoda celog postupka.

Rešenje o odbačaju kao zamenica Višeg javnog tužioca potpisala je Irena Radivojević. Protiv ovog rešenja nije dozvoljena žalba. Stvar je pravno rešena.

Građani ne treba da veruju svojim očima i ušima, već institucijama, tužilaštvima, političarima i funkcionerima?

Zbog ovog poteza uzimanja, oštećivanja i nevidljivih poteza koji su toliko brzi bili da nisu uspeli da budu snimljeni kamerama iz Gradske uprave, Niška Inicijativa je ubrzo posle tog događaja dodelila diplomu Ljubiši Janiću za najbržeg Kung -Fu načelnika u celom svemiru i Beverli Hilsu. Pogledajte diplomu koju smo zalepili na ulaz u kancelariju načelnika.

Ljubiša Janić
Niška inicijativa spremila diplomu za načelnika Janića; foto: Printscreen

Stav redakcije Niške Inicijative:

Hvala vam što postojite!

 

Author