Načelnik gradske uprave
Ljubiša Janić
Načelnik gradske uprave negirao napad na odbornika; foto: N1/printscreen

Osnovno Tužilaštvo u Nišu je dobacilo krivičnu prijavu protiv načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića zbog napada na tadašnjeg odbornika Srđana Nonića.

Po obrazloženju koje je na četiri strane, svedoci su objasnili da nije bilo nikakvog kontakta niti napada, nije bilo nikakvih pretnji niti oduzimanja imovine. Svedoci su zaposleni u Gradskoj Upravi, Dejan Marković, Zoran Pavlović, Zlatko Todorović kao i sam Ljubiša Janić. Jedan od svedok je izjavio da telefon nije bio oštećen jer je nastavljeno da se snima, iako je snimak koji je posle “Live” snimka urađen sniman drugim telefonom, što je i rečeno i napisano u zapisnicima u policiji.

Na samom kraju snimka koji je išao uživo se vidi i čuje udarac gde se prekida snimanje zbog oštećenja telefona. Sam događaj je na nekoliko zadnjih sekundi originalnog snimka.

Navodno, po pregledu snimaka, koje Gradska Uprava nije htela da dostavi Niškoj Inicijativi i Srđanu Noniću po zahtevu, ne vidi se nikakav kontakt kao ni bilo kakvo rvanje.

“Istina je da me je Janić udario i uzeo mi je telefon, pri tome oštetivši ga a snimak se prekinuo. Kada sam se osvestio od tog akta koji me je izneneadio, morao sam da se rvem sa Janićem da uzmem nazad svoju imovinu koja je bila oštećena od tog akta. Iskazi su lažna svedočenja radnika grada suprotna događajima koji su lako dokazivi uvidom u snimak koji se krije ili je već obrisan” Izjava je Nonića koja je data i policiji.

Ekipa N1 je napravila prilog, koji objašnjava manir ponašanja lokalnih funkcionera, sagovornik im je bio i Aleksandar Stankov iz Južnih Vesti, prilog možete videti na linku:

http://rs.n1info.com/Vesti/a537390/Niski-funkcioner-negira-otimanje-telefona-Nonic-najavljuje-tuzbu.html

Dokument o odbacivanju krivične prijave je potpisao zamenik javnog Tužioca Vladimir D Stanojević.

Na ovaj akt Osnovnog tužilaštva u Nišu podneta je žalba Višem tužilaštvu u skladu sa zakonom i samim rešenjem o odbacivanju krivične prijave. Sve detalje ćemo objaviti kako proces bude tekao.

 

 

Author