Dom zdravlja Niš ne dostavlja bilo kakve informacije za koje su pitani od strane nepoželjnih medija i novinara

Iako je vakcinacija protiv sezonskog gripa krenula početkom oktobra, ponestalo je samih vakcina već manje od dve nedelje od početka. Po informacijama koje je dobila Niška Inicijativa, očekuju se nove doze krajem meseca. Iako je iz Doma Zdravlja pojašnjeno pri početku akcije vakcinacije da je u Niš stiglo 10.000 doza, iako je posle samo 5 dana rečeno da je upotrebljeno oko 30%, pitanje se postavlja zašto nije poručeno još doza na vreme.

Pokušali smo da dobijemo direktora Doma Zdravlja Niša Milorada Jerkana, kao i načelnicu Danijelu Nešić, ali se ovaj dvojac koji vodi Dom Zdravlja u Nišu nije moguće dobiti na telefon. Na mejlove služba u Domu Zdravlja naravno ne odgovara, pa smo odlučili da objavimo tekst bez informacija onih kojima je najbitnije da obaveštavaju javnost o najbitnijoj temi, zdravlju.

Danijela Nešić desno od direktora Jerkana

Promocija svih pomenutih zvaničnica traje non stop, ili preko sajta Doma Zdravlja ili preko medija u Nišu koje plaćaju svi građani Niša. Na pitanja novinara i pojedinaca koji nisu na “njihovom platnom spisku” pomenuti funkcioneri ne odgovaraju.

Po objavljivanju ovog teksta, Danijela Nešić nam je poslala podatke koje vam dostavljamo u celosti:

“Do ove godine u niškom Domu zdravlja potražnja za sezonskom vakcinom se kretala između 6000 i 8800 doza. Ove godine smo planom predvideli 13000. U prvoj isporuci 01.10 dobili smo 10000 doza koje su za nedelju dana potrošene (2019 smo 8800 doza od 15.10-15.12 aplikovali laganim tempom). Drugu isporuku za 2020 očekujemo u narednih 10 dana (3020 doza). Pored ovih količina revizijom plana zbog velike potražnje tražili smo jos 4000 doza koje očekujemo tokom novembra. Radimo u interesu građana Niša i sve smo odradili blagovremeno.”
Zahvaljujemo se načelnici Danijeli Nešić na odgovoru.
Aa