Komunalna milicija Niša je ostala bez načelnika početkom oktobra meseca. Pored činjenica da je u prethodnom periodu imala jako puno problema u funkcionisanju, po rečima radnika Gradske uprave i uzbunjivača iz kolektiva, sada su ostali i bez načelnika.

Sada već bivši načelnik komunalaca Goran Đorđević, koji je nasledio prethodnog načelnika Milana Đorđevića, našao se u postupku pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije zbog falsifikovanja legitimacije za parkiranje osobe sa invaliditetom, o čemu smo pisali aprila 2021. godine.

Načelnik koji krije rešenje o invaliditetu koje nema, dok Više tužilaštvo vodi postupak po tom pitanju

Prethodni načelnik Komunalne milicije Milan Đorđević je otišao sa mesta načelnika, dok se i protiv njega vodi istraga u Višem tužilaštvu zbog zloupotreba koje je napravio dok je bio na tom mestu, o čemu smo takođe pisali u više tekstova.

Komunalna milicija
Bivši načelnik Komunalne milicije daje izjavu za B92; foto: FB/Milan Đorđević

Zbog neispunjavanja uslova za mesto načelnika, kao i ne pohađanja obuke za Komunalnog milicajca, Đorđević je razrešen sa mesta načelnika, a oko trenutnog neusaglašavanja akata i problema, pitali smo i VD načelnika resorne uprave, koji nam je rekao sledeće:

Ono šta se pominje u režimskim medijima kroz izjave zvaničnika jeste da se spremaju nove investicije u opremu Komunalne milicije, dok konkurs za nove Komunalne milicajce ostaje nepopunjen jer se nije javilo dovoljno zaniteresovanih.

Komunalna milicija nastavlja da radi sa starim legitimacijama (neusaglašenim po Zakonu o komunalnoj miliciji), od kojih su neke potpisane još u vreme Gradonačelnika Simonovića. Vozila su im u lošem stanju, dok trenutno imaju samo “šefa” koji je neka vrsta “VD načelnika”.

Da se podsetimo, evo šta građani u anketi misle šta treba raditi sa Komunalnom milicijom:

 

U gradu u kojem je sve u “VD” stanju, zašto bi oni bili bolji ili drugačiji?

Hvala im što postoje

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.