Načelnik Komunalne milicije Goran Đorđević je dokumentovano uhvaćen od strane Niške Inicijative u falsifikovanju i zloupotrebama legitimacija za parkiranje osoba sa invaliditetom.

Detaljno je sve objašnjeno u tekstu koji smo objavili sa snimkom, dok se sada ceo slučaj prikriva od strane svih nadležnih. Gradonačelnica Dragana Sotirovski izjavljuje da načelnik nije dao ostavku i da nije upoznata sa falsifikovanjem.

Legitimacija bez rešenja koje je obavezno, za koju nije dostavljeno rešenje po zahtevu redakcije

Redakcija smatra da ova izjava, ponašanje i reakcija Gradonačelnice koja je bila novinar koja se bavila istragom zloupotreba u svom novinarskom radu, kao i sviih nadležnih koji odbijaju da dostave rešenje po kome je Đorđević sebi pribavio karticu o kojoj je reč, nije primerena i da predstavlja prikrivanje krivičnog dela po više članova krivičnog zakona.

Načelnica Mitrovski, janićeva zamenica dok je bio načelnik cele Gradske uprave

Tražili smo od Gradske uprave za društvene delatnosti na čijem je čelu Katarina Mitrovski, da nam dostavi rešenje koje ide uz legitimaciju za parkiranje koju je Đorđević koristio. Dokumentaciju nam nisu dostavili u roku, samim tim potvrdivši nase sumnje da rešenje ne postoji kao i da svi zajedno učestvuju u prikrivanju. Upozorili smo upravu na čijem je čelu Mitrovska da ćemo zbog prikrivanja što je isto što i saučesništvo podneti krivičnu prijavu u kojoj ćemo navesti sve detalje.


Po isteku roka za dostavu podataka, poslali smo mejl gde smo upozorili da ćemo podneti krivične prijave protiv svih koji su znali za ovo falsifikovanje a nisu reagovali.

Iz više izvora samo dobili potvrde da je na proširenom kolegijumu u Gradskoj kući bilo rasprave o ovom slučaju, kao i da je Đorđević priznao Gradonačelnici da ne poseduje rešenje, kao i da je istina sve što smo otkrili i objavili. Ove činjenice je čulo oko 40 ljudi prisutnih na istom kolegijumu.

Niko nije pokrenuo pitanje odgovornosti za učinjena dela.

Iako svi koje smo kontaktirali negiraju činjenice, trenutno se u Gradskoj upravi traži mesto na koje će da se skloni Đorđević, ali po našim saznanjima “niko ga neće u svojoj službi” kako su nam više izvora potvrdili.

Đorđević za ovu zloupotrebu i falsifikovanje nije ni disciplinski gonjen unutar Gradske uprave, niti je neko našao za shodno da javnosti objasni ceo slučaj, suprotno tome, svi ćute, dok Gradonačelnica negira sve činjenice, niti želi da komentariše.

Zbog svih činjenica i sleda okolnosti, Niška Inicijativa će podneti krivične prijave protiv svih koji su umešani u prikrivanje ovog krivičnog dela, pa će svoje tvrdnje pojasniti Višem tužilaštvu u Nišu.

On sam nije hteo da priča na ovu temu:


Šta je sa medijima i civilnim sektorom u ovom slučaju?

Civilni sektor (onaj koji se bavi sličnim temama) se nije oglašavao, dok je od medija koji se vide dalje od Niša samo TV Nova S napravila prilog na ovu temu.

Moguće je da ovakva zloupotreba nije bitna jednom društvu i da ne narušava moralne standarde.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.