Milan Đorđević sada već bivši načelnik Komunalne milicije, po podacima koje smo dobili, bio je van zemlje 15 dana pre početka godišnjeg odmora u 2019. godini, pokazuju podaci do kojih smo došli.

U vreme kad smo radili na tekstovima o zloupotrebama u Komunalnoj miliciji u toku 2019. godine, naveli smo da je Đorđević koji je tada bio načelnik, napustio zemlju pre početka godišnjeg odmora.

I tada je bilo nejasno kako je uspeo da spoji preko 80 dana van zemlje, a da sve bude legalno i pravno ispravno.

Podaci koje smo tada izneli, potvrđeni su podacima koje smo dobili od Poverenika po žalbi i procesu koji je trajao 1.5 godinu pokazuju da je koristio dva spojena godišnja odmora, jedan od 31. maja do 28. juna 2019 a drugi od 1. jula do 9. avgusta 2019. godine.

Janić, nekada načelnik gradske uprave, sada pomoćnik Gradonačelnice, stručnjak i as mnogih stranaka u Nišu.
Odgovor Gradske uprave Povereniku po zahtevu Niške inicijative bez kopija rešenja koja je potpisao Janić

Rešenja mu je potpisao tadašnji načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić(sadašnji pomoćnik Gradonačelnice Dragane Sotirovski), za koga se zna da je štitio i znao sve šta se radi u ovoj organizacionoj jedinici grada.

Interesantna je činjenica da nismo dobili kopije rešenja o godišnjem odmoru koja smo tražili, već samo izjavu sa datumima. Sumnjamo i u ispravnost dostavljenih dokumenata.

“Ko bi pristao da potpiše nekom načelniku dva spojena godišnja odmora, ujedno da prećuti ili slučajno ne zna da je isti napustio zemlju više od dve nedelje pre početka godišnjih odmora” rekao je naš saogovornik iz Gradske uprave.

Po našim podacima Đorđević je napustio zemlju 15 maja 2019. godine dok se vratio 8. avgusta, što mu daje preko 82 dana odsutstvovanja sa posla u kontinuitetu.

O ovim činjenicama su nas obaveštavali brojni građani koji su prijavljivali da načelnik u toku leta ne može da se “nađe i kontaktira”. Građani su u tom periodu pokušavali da rešavaju probleme za koje je nadležna Komunalne milicija.

Komunalna milicija
Načelnik Milan Đorđević (u sredini) sa ostalim članovima “familije”; foto: Facebook/printscreen

U prvobitnom tekstu smo pojasnili delovanje grupice unutar Komunalne milicije koja je poznata kao “familija” koja je zajedno sa skoro svim šefovima znala za sve ove detalje, jer je jedan od šefova Nenad Grubiša zajedno sa Đorđevićem davao izjave u Višem tužilaštvu zbog krivične prijave koje je podnela Uprava kriminalističke policije.

O svim radnjama Komunalne milicije u Nišu čitajte u našim tekstovima na ovom linku.

Ova služba grada koju mnogi opisuju kao moderne pretorijance koji rade samo po nalozima političkih komesara a ne u interesu građana, po mišljenjima čitalaca sajta Niške Inicijative, treba da se ugasi i rasformira.

Anketa sa sajta Niške Inicijative

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.