Kriminalistička policija je podnela krivične prijave protiv rukovodstva Komunalne milicije, konkretnije protiv načelnika Milana Đorđevića dok je jedan od šefova Nenad Grubiša pozvan na saslušanje. Ove informacije su nam potvrđene od strane Višeg Tužilaštva u Nišu koji vodi postupak.

“Više krivičnih prijava ima, objedinjene su u jedan istražni postupak i u toku je prikupljanje dokaza i saslušavanje” informacije su koje smo dobili od nadležnih.

Milan Đorđević
Načelnik Komunalne milicije primao platu dok je bio na Aljasci; foto: Facebook/printscreen

U gradskoj upravi niko nije obavešten da je postupak za zloupotrebu službenog položaja protiv načelnika Đorđevića po više krivičnih prijava u toku. U razgovoru koji smo imali sa načelnikom pre nekoliko dana, jasno i nedvosmisleno je dao izjavu da nije upoznat da se vodi postupak i da nije pozvan ni na kakvo saslušanje.

Zakon o radu propisuje da je moguće udaljenje sa rada, čak i otkaz ugovora o radu u ovakvim slučajevima kada je postupak ovog tipa u pitanju. Rukovodstvo Komunalne milicije je bilo dužno da obavesti direktno pretpostavljene da je postupak u toku. Udaljenje sa rada kao i druge sankcije su zakonski omogućene zbog uticanja na svedoke kao i uklanjanje dokaza i pisanih tragova.

Pozivi za saslušanje uručeni su još prethodne godine.

Načelnica Uprave ua komunalne delatnosti i inspekcijske poslove Snežana Jovanović je izjavila za Nišku Inicijativu da nije obaveštena o ovom postupku i slučaju od strane rukovodstva Komunalne milicije.

Uzbunjivač Aleksandar Todorovoski iz Komunalne milicije povodom ovog slučaja kaže da su svi sve znali šta se radi u službi, i da su po krivičnom zakoniku bili dužni da prijave krivična dela i nepravilnosti, ne da pokrivaju načelnika i šefove u ovim radnjama, kao takvi postali su i direktni saučesnici. Svako ko je želeo da radi bio je onemogućen, takav sistem su napravili. Lično sam podneo više krivičnih prijava povodom puno primera kršenja raznih zakona.

Povodom pisanih dokaza do kojih smo došli, kao i potvrde koju smo dobili od PR-a Višeg tužilaštva, obavestili smo i Načelnicu nadležne uprave Snežanu Jovanović kao i Gradonačelnicu Draganu Sotirovski.

 

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.