Milan Đorđević

Tokom istraživanja o zloupotrebama unutar Komunalne milicije grada Niša, Niška inicijativa je došla do saznanja o još nekoliko krivičnih dela koja su se desila u ovoj organizacionoj jedinici grada.

Prema podacima koje smo dobili od Gradske uprave, načelnik Komunalne milicije, Milan Đorđević je u toku prvih 8 meseci u 2019. godini primao “u dinar” identičnu platu, iako je tokom tog perioda bio van zemlje.

Iz više izvora smo saznali da je to vreme bio na Aljasci i da je tamo bio radno angažovan. Iz inostranstva je raspored rada za sve Milicajce slao Viber porukama, u skladu sa željama svoje “familija” grupe.

Podaci kojima raspolažemo pokazuju da je Đorđević napustio Srbiju 16.05.2019. a u zemlju se vratio 06.08.2019. U kontinuitetu je bio van zemlje 80 dana. za to vreme je primao pun iznos ličnog dohotka.

Iz Gradske uprave odbili su da nam dostave po kom rešenju je Đorđević radio u tom periodu, da li je bio na godišnjem odmoru, plaćenom ili neplaćenom odstustvu, bolovanju itd.

Informacije koje su nam dostavili odnose se na visinu plata šefova u Komunalnoj miliciji grada Niša.

Primanja
Đorđević primao identičnu zaradu dok je bio na Aljasci; foto: printscreen

Po toj evidenciji vidi se da je Đorđević primao istu platu od januara do avgusta 2019. godine. Ove podatke su nam dostavili dok nisu slutili o čemu ćemo da pišemo i zbog čega nas sve ovo zanima.

Informacije do kojih smo došli govore da je načelnik Đorđević koristio deo starog i deo novog odmora, ali kada se uzme u obzir dužina preostalog starog i novog odmora, ne postoji matematička formula kojom bi mogao da pokrije sve ove dane.

Da je Đorđević imao spojena puna dva godišnja odmora, opet bi bio “kratak” nekoliko dana.

Ove navode smo potvrdili iz više izvora dok su nam istovremeno građani u više navrata skretali pažnju da šefa “Komunalaca” ne mogu da nađu na poslu i da već izvesno vreme nije moguće zakazati ni sastanak sa njim.

Komunalna milicija
Takozvana “Familija” unutar Komunalne milicije; foto: Facebook/printscreen

O svim detaljima ovog slučaja upoznati su svi radnici u Komunalnoj miliciji, dok su u skrivanju odsutstva učestvovali svi članovi “Familije” unutar Komunalne milicije koje smo već i spomenuli.

Po evidenciji godišnjih odmora do kojih smo došli, Đorđević je u maju 2019. godine zemlju napustio 10 dana pre dobijanja zvaničnog rešenja o početku godišnjeg odmora.

Od naših izvora smo saznali da niko nije video ni pasoš Milana Đorđevića, koji treba da ima vizu i podatke o vremenu ulaska i izlaska iz zemlje.

Za komentar o detaljima koje smo izneli u ovom tekstu pitali smo mejlom i službu Komunalne milicije, čiji odgovor do trenutka objavljivanja nismo dobili.

Ovim prikrivanjem i saučesništvom, Đorđević i svi njegovi članovi “Familije” učinili su nekoliko krivičnih dela, pa ćemo u narednim danima da obavestimo Više tužilaštvo o ovim navodima i tražimo izjašnjenje pomenutih aktera pred organima Republike Srbije.

Tražićemo da se svi radnici Komunalne milicije izjasne da li su viđali Đorđevića u ta tri meseca gde se veoma lako može utvrditi ko će da “laže za šefa”.

Niš nije privatno vlasništvo grupacije koja se krije pod suknjom i imenom Prvorođenog.

I da, Hvala vam što postojite!

Author