Načelnik niške Komunalne Milicije Milan Đorđević i jedan od šefova Nenad Grubiša, saslušani su u Višem tužilaštvu u Nišu u krivičnom procesu koji je pokrenula Uprava kriminalističke policije.

“Više tužilaštvo je 10. februara preuzelo dokaznu radnju saslušanja dvojice službenih lica” potvrđeno nam je iz Tužilaštva.

U razgovoru koji smo imali sa rukovodstvom Komunalne milicije 28. januara, dobili smo informaciju da načelnik Đorđević nije dobio nikakav poziv za zaslušanje niti da je upoznat da postoji proces protiv njega. Dokument u koji smo imali uvid govori da je poziv na saslušanje uručen u toku decembra meseca i načelniku Đorđeviću i jednom od šefova Grubiši.

Iako su u razgovoru naglasili da će da odgovore na sve mejlove sa pitanjima, na pitanje o krivičnim prijavama koje su podneli protiv uzbunjivača nije bilo odgovora.

O svim postupcima kao i o krivičnim prijavama obaveštena je načelnica Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove Snežana Jovanović. Za sada nema nikakve reakcije za sve postupke i zloupotrebe koje su izašle u javnost.

O svemu smo razgovarali i sa uzbunjivačem iz Komunalne milicije Aleksandrom Todorovskim, koji nam je pojasnio da je lično obavestio nadležne o postupcima i zloupotrebama koje prate rad Komunalne milicije u Nišu.

Todorovski je pojasnio da je rukovodstvo grada upoznato sa slučajevima koje istražuje Uprava kriminalističke policije, ali da pošto nema reakcije, moraće da uputi predstavku kabinetu Predsednika republike Srbije.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.