Trg kralja Vučića

Sada već poznati niški major Petrović je u još jednom slučaju bio potpisnik prekršajnog naloga za proteste koji su se održali decembra 2021. godine u Nišu. Ovog puta je stigla prijava na adresu urednika Niške Inicijative Srđana Nonića, sada sa nekoliko meseci zakašnjenja. Po spisima predmeta pored loše adrese za dostavu, stoji da je Nonić aktivno učestvovao u blokadi saobraćaja, pozivao na protest i narušavao javni red i mir.

Nonić se tereti za prekršaj iz člana 8. stav 1. Zakona o javnom redu i miru, iliti drsko i bezobzirno ponašanje.

Član zakona po kome je pisana prijava

U predmetu je navedeno da postoji i video snimak u predmetu, dok u samom zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka stoji i da je Nonić “prvobitno delio transparentne sa natpisom Trg Kralja Aleksandra Vučića, a kasnije iste transparente lepio na na spoljne zidove hotela Ambasador koji se nalazi na trgu kralja Milana, a na čijoj se fasadi inače nalazi bilbord sa likom Predsednika Aleksandra Vučića“.

Takođe je u predmetu disk sa snimkom, pa je jasno da se na ovim skupovima snimaju i novinari kao osumnjičeni i kriminalci, dodaje Nonić.

Deo zahteva majora Petrovića za pokretanje prekršajnog postupka

U potpisu ovog naloga, kao i u mnogim do sada, nalazi se major Petrović, poznat široj javnosti po slučaju saslušavanju urednika Niške Inicijative Nonića kao i još jednog Nišlije zbog karikature istog majora i komentara na Facebook-u.

Major da budem – karikatura majora Petrovića zbog koje su saslušavani građani

Tužno je šta radi i čime se bavi policija i veliki major, ja sam tog dana izveštavao sa skupa, prijavljenog ili ne, činjenica je da se dogodio i da sam službeno bio tamo. Svi navodi su proizvoljni, niti sam ja pozivao, niti blokirao saobraćaj, snimak je išao LIVE na FB strani Niške inicijative. Nisam bio legitimisan na licu mesta, a ovo je druga prekršajna prijava majora protiv mene, tražiću suočavanje i da se pojasni odakle mu moji podaci o ličnosti.

Majore, kako tinejdžeri znaju gde ima da se nabavi droga u Nišu a majori i policija ne znaju? A prekršajne znate da pišete novinarima i poštenim građanima? Drugo i ne znate, brukate poštene policajce i narod koji vam daje velike, prevelike plate… pojašnjava Nonić.

 

Uvek isti major Petrović na prekršajnim prijavama

Stav redakcije:

Redakcija Niške Inicijative smatra da je ovo još jedan od progona onih koji nisu po volji vlasti, kao i pritisak na medijsko izveštavanje onih koji ne rade po diktatu diktatora i njihovih majora, pretorijanaca… U samom tekstu prijave se vidi da je delo okarakterisano navodeći da je “lepljena nalepnica na zgradu gde je bilbord sa Predsednikom Aleksandrom Vučićem”.

Da li sada policija čuva lik i delo Predsednika?

Author