Dragan Milić

Dr Dragan Milić je na konferenciji za medije najavio izlazak na izbore, ali se osvrnuo za aktuelne probleme grada, političku situaciju i društvenu klimu. Milić je demantovao tvrdnje da je bilo kakav dogovor napravio sa SNS-om niti bilo kim sličnim, jer po njegovim rečima, jako loše vode grad i bilo bi mu neprihvatljivo da ima bilo kakvu saradnju sa “onima koji su doveli grad u ovakvo stanje”.

Dr Milić je sa žaljenjem konstatovao i da je opozicija u lošem trenutku izabrala da se deli oko bojkota i izlaska na izbore, i da je učinila “medveđu uslugu SNS-u” i da uslovi jesu loši, ali da su bili lošiji 1996. godine, pa je ipak diktatorski režim pao na tim izborima.

dr Dragan Milić
dr Dragan Milić: nema daljinskog upravljača iz Beograda više, sa tom praksom mora da se stane

Za njega jedina opcija jeste borba, da niko ne može da ukrade glasove koje će opozicija i njegova grupa građana da dobije, i smatra da je gradu potrebno da se oslobodi od “centrala stranaka i daljinskog upravljača” koji imaju sve stranke sa centralom u Beogradu.

Mi smo naši, nama ne daje instrukcije niko ni iz kakve centrale, nama su poslodavci građani Niša i vodimo se interesima našeg grada naših građana. Ako nam na izborima građani kažu da nemamo poverenje, to je u redu, grad će voditi neko drugi… pojasnio je Milić.

Saradnju je moguće ostvariti sa strankama opozicije u postizbornom scenariju, ali ne pre nego što se svi lepo izmere na izborima, kako i sam pojašnjava.

Intervju sa dr Draganom Milićem koji je dao našoj redakciji možete videti na ovom linku.

Author