Komunalna milicija Niša

Dokumentacija i informacije do kojih je došla redakcija Niške Inicijative pokazuju da se jedan deo Komunalnih milicajaca organizuje i priprema se falsifikovanje dokumentacije, sve zbog kontrole budžetske inspekcije grada Niša.

Budžetska inspekcija između ostalog kontroliše upisivanje i rad za vreme praznika, kao i nepravilnosti koje su usledile u isplati ličnih primanja grupe unutar Komunalne milicije.

Rad za vreme praznika u ovoj službi mahom je rezervisan, bar na papiru, za pripadnike grupe bliske načelniku. Ova grupacije se upisuje u svesku za dežurstva i tako stiču povećanje plate zbog rada za praznike, radili stvarno ili samo na “papiru”.

Izjave koje potpisuju treba da opravdaju dodatna primanja kao i “fiktivno upisivanje” za vreme praznika odabrane grupe unutar ove službe, da bi se povećala primanja samo određenih pojedinaca. Da bi mogli da pokriju nepravilnosti, uprava Komunalne milicije je pribegla rešenju da se potpisuju izjave vernih članova službe, kako bi pokrili nepravilnosti načelnika i šefova. Sve se radi bez znanja načelnice uprave, što nam je nedvosmileno izjavila u kraćem razgovoru.

U imenima potpisanih nalazi se poznata grupa kao “Familija” ali i drugi radnici koji su se uključili u davanje lažnih izjava.

Izjava kojom planiraju da lažiraju i prikriju nepravilnosti

Šta je sporno sa davanjem ove izjave, pitali smo pravnika koji je upoznat sa radom gradske uprave.

“Ovakvu izjavu za potrebe Budžetske inspekcije svedok može da overi i potpiše samo kod notara, ovakvo potisivanje je čist falsifikat i zloupotreba memoranduma gradske uprave i službe. Treba prijaviti odmah Upravnoj inspekciji ove radnje…” izjavio je naš sagovornik.

Spisak Komunalnih milicajaca koji su pripremljeni za ovo falsifikovanje je sledeći:

Milan Đorđević – načelnik, Radovan Tapušković, Ljubiša Petrović, Dejan Nikolić, Dejan Kovačević, Ivan Veljković i Ivan Todorov, dok se pravdaju dežurstva za još Snežanu Živković, Snežanu Tunovec Tončev, Mariju Kostić, Borivoja Bogdanovića,  Sašu Antića, Srđana Stankovića,  i Aleksandra Stojkovića.


Povodom ovih informacija i dokumentacije, kontaktirali smo načelnicu Uprave nadležne za rad Komunalne milicije Snežanu Jovanović. Uredno smo se dva puta izvinili jer smo zvali u subotu, ali smo objasnili da je hitno pitanje jer se vrši falsifikovanje. Snežana Jovanović je prvo izjavila da nema smisla što je zovemo za vreme vikenda.

Novinar: Izvinjavamo se jer zovemo u toku vikenda, ali se radi o službi koja radi 24h i u toku je falsifikovanje dokumentacije sa memorandumom vaše uprave gde ste načelnica…

Snežana Jovanović: stvarno nema smisla što me zovete u toku vikenda, šta je toliko hitno?

Novinar: u toku je falsifikovanje dokumentacije, dobili smo podatke i dokumenta… izvinjavamo se što zovemo, ali u ponedeljak će biti možda kasno… dužni smo da vas pitamo jer moramo da objavimo priču

Snežana Jovanović: Znate ja radim od pnoedeljka do petka od 07:30- 15:30…

Novinar: Načelnice, vi vodite službu koja radi 24 časa, ako Predsednik i Gradonačelnica može da rade svaki dan i da se javljaju na telefon, hoćete da kažete da vi to ne možete da radite?

Snežana Jovanović: dobro, recite…

Novinar: da li ste upoznati da trenutno Komunalni milicajci potpisuju na memorandumu grada izjave za pokrivanje nepravilnosti u radu uprave?

Snežana Jovanović: znam da je kontrola Budžetske inspekcije u toku , ne znam šta potpisuju, oni imaju svoj pečat…

Novinar: konsultovali smo se sa stručnjacima iz više oblasti, jako puno kršenja zakona se radi ovim aktom…

Snežana Jovanović: ko je vama izvor i ko vam dostavlja ove informacije?

Novinar: Mi imamo puno izvora, ne očekujetet valjda da vam kažemo ko nad dostavlja podatke i sa kim se konsultujemo?

Snežana Jovanović: znate, ja imam radno vreme i ne želim da pričam sa vama… posle čega je prekinula poziv.

U tekstovima koje smo objavili na sajtu do sada, obelodanili smo jako puno nepravinosti u radu ove službe, za koju građani misle da treba da se rasformira.

Treba napomenuti da je vrh Komunalne milicije pod istragom Uprave kriminalističke policije zbog više zloupotreba, zbog čega su načelnik i šef saslušani u Višem tužilaštvu u Nišu.

Grad Jagodina nema službu Komunalne Milicije kao ni Parking servis, čisto da napomenemo.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.