Korupcija

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, policijski službenici Odseka za borbu protiv korupcije u Nišu su lišili slobode okr. G.D., načelnika Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 st. 1 u vezi čl. 61 KZ i okr. N.N. iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju iz čl. 359 st. 1 u vezi čl. 34 i 61 KZ.

Sumnja se da je okr. G.D., kao lekar i načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu, protivno naredbi upravnika Vojne bolnice kojom je zabranjeno vršenje pregleda civilnih lica bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede, u periodu od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao svakodnevne lekarske preglede okr. N.N., kao i većeg broja civilnih lica koje je isti dovodio, pri čemu ga je okr. N.N. dovodio u zabludu kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema, i na taj način ga umišljajno podstrekavao da učini napred navedeno krivično delo.

Prema osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom roku će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.