Nikola Panić SNS Niš

Suđenje Panić Nikoli počinje u četvrtak u 9h, u Osnovnom sudu u Nišu. Optužen je za krivično delo “Ugrožavanje sigurnosti” zbog napada na urednika Niške inicijative Srđana Nonića januara ove godine, kada je Panić zatečen u radno vreme u kazinu u centru Niša.

Suđenje Paniću je posledica napada koji je zabeležen i snimkom, koji je završen u policijskoj upravi posle skoro 5 minuta potere, udaraca i psovki u centru Niša.

Povodom ovog napada nijedan nezavisni niti prorežimski medij u Nišu nije objavio vest i tekst o ovom događaju. Novinarska udruženja su reagovala sa zakašnjenjem, dok je u ovom slučaju samo i jedino Stalna radna grupa za bezbednost novinara i Osnovno tužilaštvo uradilo sve po “protokolu” napada na novinare, tj Tužilaštvo je saslušalo  učesnike događaja u roku od 48 sati. Optužni akt je čekao više od 7 meseci, ali je na kraju podnet po članu 138. Krivičnog zakonika RS.

Panić i predlog
Suđenje Paniću počinje: Osnovno tužilaštvo traži 6 meseci zatvora iliti dve godine uslovnu kaznu

Nikola Panić je radnik Gradske uprave grada Niša i urednik provladinog “Portala 018”, dok njegovo medijsko udruženje na godišnjem nivou inkasira preko 7 miliona dinara od raznih ugovora. Podaci koje imamo kao redakcija govore da je “Portal 018” redovno na spisku medija koje finansira javni sektor u Nišu, ali i ne samo u Nišu već i u opštinama i gradovima u blizini Niša.

Posle ovog incidenta, organi gradske uprave gde Panić i radi, ušli u seriju falsifikovanja dokumenata o radnom vremenu Nikole Panića, zbog čega je podneta krivična prijava protiv više lica koje rade u javnom sektoru grada Niša, ali i nekoliko dopuna iste krivične prijave. Upravna inspekcija je konstatovala nepravilnost u ovom slučaju jer u samom aktu nije postojao zavodni pečat, ali je navela da nema kršenja zakona pa nije bilo mesta za dalje postupanje.

Author