Direktor JKP Mediane

Jkp Mediana je jedno od najvećih javno komunalnih preduzeća Nišu. Kao takvo, zapošljava još odavno oko 1200 radnika po raznim osnovama, dok je informacija u jednom trenutku procurila nesmotrenom izjavom jednog od direktora, da imaju oko 300 ljudi u operativi, ne shvatajući šta je rečeno.

Jkp Mediana troši oko 80% svog budžeta na plate(podatak star 2 godine) i veliki broj radnika prima minimalac. Ostaje nepoznato šta radi preko 700 radnika u kancelarijama, sem što su upošljeni preko svih do sada vladajućih stranak kroz ovu svojevrsnu “deluxe socijalu”. Iako je najavljeno da treba da stupi na snagu 1. januara 2024. i dalje ne zna detalje, iako ima još oko 3 meseca do tada.

Ove takozvane “gurače papira po stolovima” do sada nijedna garnitura na vlasti nije mogla da reši, pa ima sumnje da će i ova da uradi tako nešto, obzirom da je vladajuća koalicija preobučeni članovi Radikala, DS-a, G17, DSS-a i svih ostalih preletača.

Mediana je bila u finansijskim problemima, i nije ni jedino preduzeće koje stalno pravi finansijsku gimnastiku da bi ostalo van blokade i likvidno. Dešavalo se da ovog uspavanog džina moraju aktivisti i mediji da probude da bi radili svoj posao, jer možda nedostatak kiseonika u gusto naseljenim kancelarijama uzima svoj danak.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.