Komunalna milicija

Pored dosta volontera i službi koje su stavljene na raspolaganje Štabu za vanredne situacije u Nišu, kao i poziva Gradonačelnika da se stave na raspolaganje članovi klubova, udruženja, pa čak i ljudstva u školama, Komunalne milicije nema na vidiku.

Jedino mesto gde je moguće videti patrolu Komunalne milicije jeste na lokaciji “Novi Niš”, koji suprotno svim zakonima i pravilima obezbeđuju, iako je u pitanju privatna imovina, tj nije imovina grada Niša.

Na pitanje zbog čega Komunalna milicija čuva privatnu svojinu nikada nismo dobili odgovor. Umesto pomoći građanima Niša, oni i dalje posluju kao privatna garda vladajuće većine i interesnih grupa bliskih SNS-u.

Prema informacijama koje smo dobili, od oko 40 osoba koje su zapošljene u ovoj jedinici grada Niša, njih 15ak su ili na bolovanju ili u samoizolaciji.

Trenutno imaju dovoljno ljudstva da samo pokriju jednu patrolu i rad u samo jednoj kancelariji u Katićevoj. Stanica na Bulevaru je zatvorena, a troškovi se i dalje plaćaju.

Kako saznajemo, Komunalna milicija je prestala da pomaže “Pauk službi” Parking servisa još pre početka vanrednog stanja zbog nekih organizacionih razloga unutar službe.

Komunalna milicija
Komunalna milicija odbija da dostavi informacije; foto: printscreen

Odgovore na ova pitanja potražili smo od slanjem mejla na zvaničnu adresu niških “komunalaca” ali su oni odbili da nam daju informacije i uputili nas na kabinet načelnika Gradske uprave Nišam, Ljubišu Janića.

Načelnik Komunalne milicije, Milan Đorđević, koji je pre stupanja na ovu funkciju bio zadužen za odnose sa javnošću ove jedinice, sada ne odgovara ni na mejlove, a nepoznato je da li je i ko njega zamenio na funkciji PR-a.

Prvog čoveka gradske uprave, Ljubišu Janića pokušali smo da dobijemo pozivom na broj u njegovoj kancelariji, ali nam je saopšteno da se on trenutno nalazi u samoizolaciji, i da mu se za sva pitanja obratimo mejlom.

U svom maniru, na mejl nije odgovorio. Odbornik Niške inicijative, Srđan Nonić, obećava da će, po prestanku vanrednog stanja, načelnika potražiti lično na njegovom radnom mestu, obzirom da je do njega nemoguće doći bilo kojim drugim putem.

“Obećavam da ću da idem do načelnika da ga pitam o svemu što nije odgovorio, ionako se nismo odavno videli i popričali. Ujedno je i dužan da podnosi izveštaje i obaveštava javnost o svom radu, pa kad prestane vanredno stanje, idemo lepo da se ispričamo, da vidim kako se oseća, da li je sve u redu i da mu poželim “Dobro jutro”, kao i pre”, obećava Nonić.

This poll is no longer accepting votes

Da li Komunalna milicija radi bilo šta na unapređenju komunalnog reda u Nišu?