Ljubimac

Novim merama koje je donela Vlada Republike Srbije pooštrene su mere o zabrani kretanja građana, povučena dozvola za izvođenje kućnih ljubimaca u periodu od 20-21h, a odlučeno je i da će sve pijace biti zatvorene.

Pored negodovanja građana na društvenim mrežama, jer budimo iskreni trenutno nemaju gde drugde, niko nije pogledao malo logičnije koja su to još mesta gde virus može da napravi najveći efekat rasejavanja među zdravom populacijom.

To su naravno naše fabrike, naročito one koje su subvencionisane našim parama, one koje mi plaćamo da naše građane i rodbinu tretiraju onako kako ne treba, zanemarujući njihovo zdravlje i živote.

Pooštrili smo mere, uveli nova pravila, spremamo karantine, ali radnici po fabrikama u Nišu, ne svih, nego nekih, i dalje rade regularno, a u nekim fabrikama su uveli samo edukacije na pauzi gde pričaju kako da se zaštite od virusa.

Kad neko čita i gleda sve ovo, stiče se utisak da su institucije digle ruke od ljudi po fabrikama, da ih prepuštaju sudbini i na milost i nemilost poslodavaca.

Šta je strateški važno za državu?

Fabrike za motanje kablova, pravljenje gaća, čarapa i sličnih proizvoda nisu od strateške važnosti za jednu državu i društvo, ali za svakog čoveka njegov član porodice jeste od strateškog značaja. Da li shvatate to?

Da li su građani sa pravom nezadovoljni i oko novog skraćenja vremena za šetnju pasa?

Ako pas ne izlazi van doma u kome živi od 15h, očigledno je da će morati nuždu da vrši baš tu.

Mere su tu da zaštite sve nas, ali neke nemaju mnogo smisla.

Moglo je kao rešenje da se propiše da ne smeju da imaju kontakt sa drugim građanima u to vreme, ali potpuna zabrana će praviti samo razdor među ljudima, prema organima reda, napraviti još veći otpor prema merama.

Najava zatvaranja gradova i dalja izolacija takođe pravi odboj prema tome. Isto naglo rešenje je samo u Nišu sprovedeno za zelene pijace i potpuno zatvaranje.

Nakon što je predsednik države, Aleksandar Vučić izjavio da je na preporuku struke povučena odluka o dozvoljenom šetanju kućnih ljubimaca, epidemiolog Predrag Kon je na Fejsbuku odgovorio da struka nema nikakve neke veze sa ovom odlukom.

Postoji jedno pravilo koje glasi: Kad imaš samo čekić, sve ostalo ti liči na ekser.

Jedini čekić koji vladari imaju prema građanima sada je trenutno “policijski čas”.

Ima li pilota u avionu?

Ko je taj čovek?

Da li je to čovek?

Author