Sotirovski i Mitić

Direktorka Pčelice Svetlana Mitić je na jučerašnjem press-u u jednom od 30 obdaništa koje je ima ova ustanova, negirala sve navode koje smo izneli u pitanjima vezano za milionske izdatke za advokate, ali je pokušala i da opravda činjenicu da nisu niti nabavili niti postavili bar jedan nov mobilijar u 2023. godini.

Direktorka Pčelice je izjavila da mobilijare nisu kupili i postavili jer dvorišta nisu sređena, ali činjenice govore da je početkom 2020. godine lansiran samo medijski “projekat Vratimo deci dvorišta” koji posle pompezne najave na svim režimskim pa čak i nezavisnim medijima, ostaje samo na praznoj priči, dok na terenu je stanje poznato.

Vratimo dvorišta deci- Pčelica
Direktorka Pčelice bi da se srede dvorišta iako je već bila kampanja sređivanja

Svetlana Mitić je odgovorila kako nije tačna činjenica da gube sporove na sudu, već je pojasnila kako većinu dobijaju. Nije jasna činjenica da postoje milionski izdaci za advokate, obzirom da kada pobediš u sporu na sudu, ne plaćaš troškove advokata, već druga strana plaća sve troškove.

U tekstu koji smo objavili, naveli smo činjenice oko faktura koje su u milionima, za advokata koji zastupa ovu ustanovu, kao i modus gde se procesi odugovlače i podnose se žalbe, iako postoje jasne indicije da će druga strana posle ove “kupovine vremena” da naplati sve od ustanove.

Direktorka je izjavila u “govoru hvalospeva” o kvalitetu rada ove ustanove da se ista ostanova brine o “sportskom opismenjavanju dece” u niškim obdaništima. Činjenice govore da ova ustanova ima nekoliko profesora fizičkog koji, kako kažu naši izvori, sede u jednoj kancelariji “kao po kazni”, dok organizovane fizičke aktivnosti nisu sprovođene jako dugo. Veći broj roditelja takođe nas obaveštava da deca nemaju fizičke aktivnosti u obdaništima.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.