SNS odbornik u Skupštini grada Niša Miloš Sekulić, tužio je Nišku inicijativu za povredu ugleda i časti. U tužbi se navodi da ovaj funkcioner zbog teksta o Domu učenika u Nišu gde se spominje u mandatu predsednika Upravnog odbora, smatra da je odšteta od 200.000 dinara adekvatna za duševnu bol koja mu je naneta zbog detalja iznetih u tekstu.

Iako su o Sekuliću direktno više puta pisali mediji koji nezavisni ali i oni koji su blago naklonjeni vlastima, Sekulić je odlučio da utuži Nišku inicijativu zbog teksta gde se spominje kao jedan od sporednih aktera u priči o mandatu direktora Doma učenika u Nišu.

SNS odbornik poreklom iz Prištine i radnik EPS-a (Elektroistoka) Miloš Sekulić, u tekstu o konkursu za drugi mandat direktora Doma učenika u Nišu, spomenut je kao predsednik Upravnog odbora koji je omogućio da sadašnji direktor bude izabran za direktora u prvom mandatu iako nije imao ni blizu dovoljno upisanog radnog staža u radnoj knjižici, dok je sa istim direktorom potpisao i ugovor “za stalno” omogućivši mu time da ostane u radnom odnosu posle eventualnog prestanka mandata direktora Doma učenika. Sve činjenice koje postoje na papiru i u dokumentaciji.

SNS odbornik Miloš Sekulić za skupštinskom govornicom

Aneks ugovora kojim je potpisao zaposlenje tadašnjem direktoru na neodređeno vreme, po saznanjima redakcije, poništila je inspekcija ministarstva. 

Ubrzo posle tog događaja kao i ostalih događaja koje “čuvamo” za suđenje, Miloš Sekulić je podneo ostavku na ovu funkciju.

Advokatica Milena Vasić iz Komiteta pravnika za ljudska prava “YUKOM” zastupa Nišku inicijativu i u ovom slučaju tužbi za odštetu povodom nanešenog duševnog bola, kao i povredu ugleda i časti.

Stav redakcije:

Kao i u prethodnom slučaju gde je direktor niškog Simfonijskog orkestra tužio Nišku inicijativu takođe za povredu ugleda i časti, smatramo da je ovo još jedna SLAPP tužba, tipična poluga pritiska na slobodne medije i javno istupanje protiv javnih funkcionera, kritike vlasti i kritičkog stava, poluga za zastrašivanje novinara i branitelja ljudskih prava u Srbiji. Ovakve tužbe su suprotne vrednostima bilo kog demokratskog i slobodnog društva.

SLAPP tužbe su one koje koriste bogati i moćni pojedinci da uguše javnu debatu uvlačeći svoje kritičare u dugotrajne i skupe pravne postupke. Novinari u Srbiji rade u sve neprijateljskijem okruženju gde su često etiketirani kao „neprijatelji koji šire laži” zbog njihovog istraživačkog izveštavanja o temama od javnog značaja. Autor: Cenzolovka

Napominjemo da kao redakcija u našim tesktovima nismo izrekli bilo kakve uvrede kao i da nismo ni na koji način nikada omalovažavali bilo koga, već smo se drznuli da pitamo i budemo uporni u tim nastojanjima, kao i da obaveštavamo javnost u sumnje koje imamo u postupke funkcionera.

Author