Građani od jutro u nekim delovima grada voze po snegom prekrivenim ulicama. Žale se kako je sve pod snegom i pitaju zašto prioritetne ulice nisu očišćene na vreme. Po rečima većnika Nenada Stankovića koji je zadužen za zimsku službu u Nišu, problem je nastao usled rasporeda i satnice službe u JKP Mediani.

Posle više prijava građana redakciji Niške inicijative, pojašnjeno je za javnost od strane većnika Nenada Stankovića da je jedini problem u radu, ustvari promena smena i vreme rotacija ekipa na terenu. Kako je pojasnio Stanković, smena treba da se menja u 6 sati a ne u 7, i kaže da je bilo razgovora jer su primetili problem u kašnjenju.

Većnik Stanković koji je zadužen i za zimsku službu u Nišu

“U periodu od 7 do 9 nam je najpotrebnije da ekipe već budu na ulicama, tako da smo razgovarali da se sat vremena ranije menja operativna smena ekipa koja to i radi” pojašnjava Stanković.

U toku noći je bačeno 40 tona soli, danas je planirano da se bai 70 tona, dok su najave za vremenske uslove takvi da će već sutra doći do prestanka padavina. Svi putevi oko Niša su prohodni, ekipe JKP Mediane i PZP Trace rade sa ukupno 14 vozila. Čak su sada i putevi u Sićevo, Kravlje i Leskovik prohodni, informacije su koje su date redakciji.

Ukoliko ima još delova grada koji su u problemu, dostavite slike redakciji da bi smo objavili i obavestili javnost.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.