Grad Niš obezbedio je opremu za policijske službenike Odeljenja saobraćajne policije koja će omogućiti veću, kvalitetniju i efikasniju kontrolu saobraćaja na niškim ulicama.

Sredstva za nabavku opreme, koju je u Policijskoj upravi u Nišu predala pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković, obezbeđena je iz programa Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Niša.

Oprema je uručena zameniku načelnika Policijske uprave u Nišu Bojanu Đorđeviću i načelniku Odeljenja saobraćajne policije Nenadu Živkoviću.

Grad Niš je Programom Saveta za bezbednost saobraćaja planirao u 2022. godini ukupno 95 miliona dinara od kojih će za opremu policijskih službenika saobraćajne policije biti izdvojeno 13,5 miliona dinara.

Živković (nov načelnik posle smene, sve zbog nesreće na bulevaru Medijana i protesta) je rekao da će dobijena oprema olakšati rad policijskih službenika saobraćajne policije, omogućiće više kontrola i povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja u Nišu.

U saopštenju sem konstatovanih mišljenja, nije bilo pojašnjenja kako će donirana oprema unaprediti rad Saobraćajne policije na terenu.

Sredstva koja grad Niš godinama unazad opredeljuje Policiji iz programa Saveta za bezbednost saobraćaja, po zakonu su sredstva koja se naplate od kazni po ZOBS-u, pa jedan deo tih sredstava se uplaćuje gradu za unapređenje bezbednosti u saobraćaju.

Tako smo i decembra meseca 2020. godine, donbiralo vrednu kompjutersku opremu Policiji, o čemu smo pisali u tekstu na ovom linku.

Prethodnih godina, Niš je Policijskoj upravi donirao, gume, vozila, opremu za snimanje, tehničku opremu za bolji rad…

Da se prisetimo, pripadnici Saobraćajne policije u Nišu su ustvari ti koji daju naloge Pauk službi Parking servisa da uklanjaju/podižu vozila svuda po gradu. Za to je zadužena Saobraćajna policija, čiji proipadnici ovu delatnost obavljaju iz montažnog objekta na kvantaškoj pijacu, odmah do depoa Pauk službe.

Kako vi ocenjujete rad Saobraćajne policije u Nišu?

Komentarišite na našoj Facebook strani.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.