Policija

Po nezvaničnim informacijama, smenjen je načelnik niškog MUP-a Jovica Stojimenović. Na njegovo mesto došao je ponovo radnik sektora unutrašnje kontrole. Ne zna se razlog za trenutnu smenu, ali je u zadnjih nekoliko meseci nišku policiju tresla afera sa nestankom pištolja, ali ne samo to.

Razlog za smenu načelnika možda i bude činjenica da je jednom od inspektora ne tako davno NN lice zapalilo vrata stana, a ovaj incident nije izašao u javnost.

pištolj
Smenjen načelnik niške policije možda zbog nestalih pištolja?

Što se tiče afere sa nestalim pištoljima, i dalje nema podataka šta se desilo sa celim slučajem i osumnjičenim koji je po zadnjim navodima bio van zemlje u vreme kada se slučaj najzad formirao u smislu osumnjičenih i saučesnika, kažu naši izvori iz policije. Više tužilaštvo nije htelo da dostavi sve podatke koji su traženi o slučaju.

Već neko vreme više izvora redakcije iz MUP-a govori o situaciji u gradu i navodnim rezultatima, kao i borbi protiv organizovanog kriminala, gde kažu da su rezultati loši.

Podaci koje ima redakcija govore da je u periodu od nekoliko meseci, na adrese na “nulom” kao brojem, upisano više pd 10.000 birača, dok je adresu upisivala osoba iz MUP-a, id odeljenja koje se bavi ovim poslovima.

Jovica Stojimenović, dosadašnji načelnik niške policije, nije se javljao na pozive novinara, dok je u javnosti bio viđan samo na skupovima gde je pozivan u svojstvu načelnika i to protokolarno. Bio je radnik u sektoru unutrašnje kontrole.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.