Sala za borilačke sportove koju je delegacija grada i državni sekretar svečano otvorila 15. oktobra, i dalje ima katanac na vratima. Po saznanjima koje smo dobili iz Gradske uprave, tehnički prijem objekta je tek urađen pre nekoliko dana, ali i pored toga katanac stoji na vratima.

Zvali smo i Većnika za sport Branislava Kačara, ali broj mu je nedostupan, dok se na broj sa koga je pretio Uredniku Niške Inicijative Nonić Srđanu, niko ne javlja. O ovom slučaju smo pisali u tekstu na našem sajtu.

“3.3 milona dinara je utrošeno, ali po prostoj računici uporedivši obim radova, izražavamo osnovanu sumnju da je i ovde bilo “pumpanih faktura”. Skoro 30.000 Eura za sređivanje sale veličine 18×10 metara kao i sitno sređivanje oko nje. Doveli Gradonačelnicu da se slika sa njima, misleći da će da zavaraju javnost… “izjavio je naš sagovornik iz sveta sporta.

Na snimku se vidi da je rađen i jedan deo poda na spratu gde je Odsek za sport, ali se vidi i kako je urađeno sve. Detalje pogledajte na snimku.

Nadležnost nad ovim objektom/salom, izgleda nema niko, jer Sportski centar Čair ne gazduje po njihovim rečima, Odsek za sport ne može da nam otvori vrata i upućuje na Sekretara, Sekretarijat za sport ne sme da nas pusti da snimimo salu. Ostaje nepoznato kako se ne zna ko je nadležan kad je grad uložio preko 3 miliona dinara u ovu salu. Već duže od 20 dana Niška Inicijativa pokušava da uđe i snimi detalje sale koji su rađeni. Bez uspeha smo za sada. Dobili smo i pitanje “zašto niste došli na otvaranje sale da je snimite?”. Nismo bili obavešteni da će sala da bude otvorena samo na dan otvaranja, pogrešno smo pomislili da ako se sala otvori da će biti otvorena i sutra, prekosutra… Bili smo naivni…