Darko Bulatović

U novogodišnjoj izjavi koju je bivši Gradonačelnik Bulatović dao za Tv Prva krajem 2019. godine, kao i u izjavi nekoliko meseci kasnije, malo pred izbore, izrečen je niz neistina i obmana. Ono najbitnije jeste da se uradilo 9 novih vrtića, od čega je “obezbeđeno za Pčelicu tri nova u sistemu”. Iako pomenuto obdanište u Novom selu kao i famozno obdanište u Brzom brodu su i dalje u “izgradnji”, nema nikakvog pomaka u realizaciji.

Obdanište u Brzom brodu se i dan danas gradi brzinom pomeranja kontitnentalnih ploča, dok se za obdanište u Novom Selu ne zna ništa sem da se renovira objekat škole za te potrebe. Činjenica je da se u sistem Pčelice zadnje obdanište (Meda) uključilo maja meseca 2018. godine. Ovu izjavu smo pojasnili u tekstu.

Evo slike kako je izgledalo obdanište u Brzom brodu, gde i sada jako slično izgleda, jedino je storarija urađena u prethodnom periodu:

Obdaništa
Stanje obdaništa u Brzom brodu skoro nepromenjeno od avgusta 2019. godine. foto: printscreen

Iako niko nije video nikakav napredak u predškolskom sistemu, obdanište u Brzom Brodu je takođe u sporoj i trajnoj izgradnji, Bulatović koji je tada još uvek mislio da je u trci za još jedan mandat Gradonačelnika, izneo je niz netačnih činjenica. pa je tako u sledećoj izjavi izneo da imamo tri nova obdaništa u “sistemu Pčelice”. Trenutno je na spisku dece koja čekaju obdanište oko 850 mališana, što je validan podatak iz PU Pčelica.

Umesto obdaništa, kao što je i bio stil Bulatovića, dobili smo praznu priču i razradu scenarija o tome “koja će sve sela i delovi grada moći da koriste ovo obdanište”…

Da li koriste ili ne građani svih tih sela to obdanište? Koje obdanište? …baš tako…

Hvala vam što postojite…

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.