Darko Bulatović

U novogodišnjoj izjavi koju je bivši Gradonačelnik Bulatović dao za Tv Prva krajem 2019. godine, kao i u izjavi nekoliko meseci kasnije, malo pred izbore, izrečen je niz neistina i obmana. Ono najbitnije jeste da se uradilo 9 novih vrtića, od čega je “obezbeđeno za Pčelicu tri nova u sistemu”. Iako pomenuto obdanište u Novom selu kao i famozno obdanište u Brzom brodu su i dalje u “izgradnji”, nema nikakvog pomaka u realizaciji.

Obdanište u Brzom brodu se i dan danas gradi brzinom pomeranja kontitnentalnih ploča, dok se za obdanište u Novom Selu ne zna ništa sem da se renovira objekat škole za te potrebe. Činjenica je da se u sistem Pčelice zadnje obdanište (Meda) uključilo maja meseca 2018. godine. Ovu izjavu smo pojasnili u tekstu.

Evo slike kako je izgledalo obdanište u Brzom brodu, gde i sada jako slično izgleda, jedino je storarija urađena u prethodnom periodu:

Obdaništa
Stanje obdaništa u Brzom brodu skoro nepromenjeno od avgusta 2019. godine. foto: printscreen

Iako niko nije video nikakav napredak u predškolskom sistemu, obdanište u Brzom Brodu je takođe u sporoj i trajnoj izgradnji, Bulatović koji je tada još uvek mislio da je u trci za još jedan mandat Gradonačelnika, izneo je niz netačnih činjenica. pa je tako u sledećoj izjavi izneo da imamo tri nova obdaništa u “sistemu Pčelice”. Trenutno je na spisku dece koja čekaju obdanište oko 850 mališana, što je validan podatak iz PU Pčelica.

Umesto obdaništa, kao što je i bio stil Bulatovića, dobili smo praznu priču i razradu scenarija o tome “koja će sve sela i delovi grada moći da koriste ovo obdanište”…

Da li koriste ili ne građani svih tih sela to obdanište? Koje obdanište? …baš tako…

Hvala vam što postojite…

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.