Marinković

Maskirani mladići koji su danas u toku protesta čupali kablove i gasili razglas vlasnika splavova u Beogradu koji su protestovali ispred šapićeve vile zbog odluka o licitaciji za splavove kojima su nezadovoljni,  delom su bili organizovana ekipa iz Niša, na čelu sa funkcionerom Nikolom Marinkovićem, koji je član šapićevog pokreta SPAS i zaposlen kao koordinator u JKP Gorici, ali i odbornik u Skupštini grada Niša.

Maskirani mladići iz Niša, zajedno sa Marinkovićem, da bi stigli na ovaj protest u Beograd, morali su da krenu pre zvaničnog kraja radnog vremena u JKP Gorica koje je do 15 časova. Poslali smo Marinkoviću SMS sa tim pitanjem.

Poslali smo pitanja Marinkoviću porukom, pošto se nije javljao na pozive. Pitan je koja je svrha njegovog odlaska na ovaj protest, da je viđen u društvu maskiranih momaka, kao i da je na snimku jasno uočljiv.

Ovo je nov incident u nizu koji je skoro obeležilo glasanje za mesni odbor Medijana u SNS-u, u kome su takođe bili maskirani momci sa kapuljačama jedni od aktera događaja, koji je imao obeležja nasilja.

Protest vlasnika splavova ispred vile gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića završen je nakon manjeg incidenta. Mladići sa maskama su sa jednog od vozila iščupali kablove ozvučenja i na taj način sabotirali govornike na skupu, piše N1.

Marinković
Maskirani mladići obezbeđuju šapićevu vilu od protesta, Marinković u ekipi

U trenutku dok se okupljenima obraćala advokatica Vesna Josić, jedan od mladića je uzviknuo „raziđite se“, da bi nakon nekoliko minuta iščupao kablove ozvučenja.

Kako prenosi Nova.rs, policija na to nije reagovala. Vlasnici su se razišli, a novo okupljanje je najavljeno za sutra ispred Skupštine Beograda.


Nikola Marinković, odbornik u Skupštini grada Niša i rukovodilac u JKP Gorici, postao je poznatiji široj javnosti u Nišu posle gostovanja kod poznate voditeljke sa televizije Belami, Dušice Dejić u emisiji “Između redova“.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.