SNS Niš

Naprednjaci u Nišu su opet pri jednom od izbora u mesnom odboru Medijana imali incident zbog koga je reagovala i policija. Po podacima koje smo dobili od više izvora, bilo je više učesnika a sve zbog neslaganja sa rezultatima glasanja, gde je došlo do otimanja zapisnika, ovog puta su učestvovali i “momci sa kapama i kapuljačama” .

Niški naprednjaci su zbog ovog incidenta završili veče davanjem izjava u policiji, dok nemamo zvaničnu potvrdu od same policije o čemu se tačno radilo, koliko je ljudi privedeno i da li su privedeni. Redakcija je imala i uvid u video snimak samog incidenta, na kome se vidi otimanje za zapisnik, kao i više lica sa kapuljačama i naočarima na glavi.

Na snimku u koji smo imali uvid, prepoznaju se funkcioneri opštine Medijana, JP Pošta, Sportski centar Čair, EPS ili Elektroistok. Takođe se vide i deca koja prolaze kroz tu prostoriju koja su bila izložena scenama nasilja.

Poslali smo pitanja PR-u niške policije, i očekujemo u dogledno vreme da se saopšte podaci o ovom incidentu.

Ovo je jedan u nizu incidenata koji su naprednjaci imali u Nišu u zadnjih nekoliko meseci, gde se ishodi postupaka pred organima ne znaju.

Po informacijama koje imamo, u niškom SNS-u su u toku izbori u mesnim odborima pred finalno odlučivanje ko će biti “prvi naprednjak grada Niša”. Glasine kruže, ali po onome što saznajemo, Niški SNS nema trenutno dobrog kandidata koga bi mogao da “proda kao novog Gradonačelnika” glasačima na sledećim i brzo dolazećim izborima, koji će biti i lokalni.

Po dobijanju novih informacija o ovom slučaju obavestićeno javnost o svemu.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.