Gradsko Veće je na sednici održanoj 25.11. odlučilo da zbog finansijske situacije u kojoj je budžet grada Niša, uradi rebalans. Tako je deo sredstava koji je trebalo da ide za projekte preko Klerpa, prebačeno za održavanje javnog prevoza u Nišu. Tako je od 310 miliona dinara rebalansa, 277 dato za gradski prevoz.

Nenad Stanković, plata preko 100.000 u Direkciji za javni prevoz

Iako JKP Direkcija za javni prevoz grada Niša, kao nosilac ove delatnosti, “leži” na tenderu od 10.6 milijardi dinara, na kome je Nišexpress dobio najeći deo, pored ovolike količine novca koji se vrti u ovom preduzeću, kao i činjenice da su plate nekih “političkih komesara” preko 100.000 dinara, grad i dalje odlučuje da ostavi sve njih da rade kao i do sada, dok Nišlije oštećuju za dalji napredak kroz projektne aktivnosti. Ova činjenica pokazuje prioritete ove vlasti.

JKP Gorica će od sledeće godine preuzeti održavanje zelenila na grobljima u Nišu, koja su inače u njenoj nadležnosti. O JKP Gorici i poslovanju ovog preduzeća koje je kobno za niški budžet smo pisali i ranije u našim tekstovima. U njima smo detaljno objasnili sve pojave u ovom preduzeću kao i veličinu zaduženja.

Ostaje nejasno da li će ovo biti jedini rebalans budžeta Niša, jer su izjave koje su zvaničnici davali vrlo jasne i poznato je da grad Niš ove godine ima problem sa punjenjem budžeta.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.