Putarina

Putevi Srbije doneli su odluku da Nišlije na svim bočnim naplatnim rampama plaćaju putarinu 40 dinara, kako se ne bi dešavale situacije da oni koji idu u hotel Nais moraju da plate 1860 dinara.

Direktor Puteva Srbije, Zoran Drobnjak rekao je tokom gostovanja na televiziji Pink da je rešenje za gorući problem koji imaju građani taj da će svi gosti hotela Nais pri izlasku na bilo koju naplatnu rampu plaćati 40 dinara, umesto dosadašnjih 1860.

Drobnjak nije pojasnio šta je sa korisnicima “besplatnih” gradskih karti, ali je naglasio da će se putem kamera proveravati da li su vozači zaista posetili Nais ili ne.

Radna grupa koja je trebala da se bavi ovim problemom formirana je prošle nedelje, ali je direktor Puteva Srbije već ekskluzivno na nacionalnoj frekvenciji saopštio rešenje koje je doneto.

“U petak smo doneli odluku da se sve te bočne naplatne rampe u Nišu plaćaju 40 dinara i svi koji učestvuju u saobraćaju koji hoće da odu u Nais na piće i ručak, nije bitno gde izađu ako se vrate na isto mesto odnosno isti izlaz sa autoputa – plaćaće 40 dinara, a pratićemo kamerama one koji odu dalje od Naisa, pa kažu da su bili u Naisu pošto imamo sistem koji to može da prati”, objasnio je Drobnjak, a prenose Novosti

On je pojasnio da na taj način neće biti nikakvih prevara i da više niko neće moći da se žali.

“Na ovaj način niko neće plaćati 1.860 dinara ako uđe u Matejevac i ode do Naisa i vrati se u Matejevac, odnosno ako ode u Malču pa dođe do Naisa i vrati se isto na Malču”, pojašnjava Drobnjak.

Sramota je u kojoj meri svi funkcioneri, direktori i oni koje građani plaćaju svojim novcem zapravo ne mare za realne potrebe istih.

Povlašćeni položaj i jeftinija naplata putarine za goste hotela čiji je vlasnik blizak saradnik aktuelnog režima je poslednji u nizu slučajeva kojii pokazuje da je partija ispred svega..