Most

Most koji leži na Nišavi u naselju Donja Vrežina, a koji je zatvoren za saobraćaj od marta prošle godine, po svemu sudeći neće dobiti nov izgled.

Zbog administrativnih problema i činjenice da nijedna firma u Srbiji nije zainteresovana za rekonstrukciju ovog mosta, ovaj most ostaje zatvoren do daljnjeg.

I pored različitih apela i napora građana, aktivista i političkih grupacija, ukoliko žele do grada, stanovnici naselja Donja Vrežina moraće da koriste alternativne putanje i mostove.

Niška inicijativa pitala je o trenutnom statusu ovog mosta direktora Direkcije za izgradnju, Nebojšu Lovića, koji je izjavio da su mišljenje za rekonstrukciju morali da traže od preduzeća “Srbijavode” koje je vlasnik vodotokova.

Ovo preduzeće je, prema njegovim rečima, odbilo da da dozvolu Direkciji da vrši popravke na mostu zbog premalog razmaka između nosećih stubova i opasnosti od izlivanja reke Nišave koje bi moglo da dovede do poplava obližnjih objekata.

Rešenje za ovaj problem moraće da sačeka neko buduće vreme i izgradnju saobraćajnice od hrama Svetog Vasilija Ostroškog do Niške Banje, kada je planirana i izgradnja novog mosta na toj deonici.