Pčelica

Pčelicin izlet koji ova ustanova organizuje ovih dana skuplja je od ponude privatnog obdaništa za preko 1.300 dinara. Ponuda za jednodnevni izlet u Svilajnac obuvata u obe ponude skoro iste sktivnosti, čak je u jeftinijoj ponudi privatnog obdaništa uključen ručak umesto “lanč paketa”.

Pčelicin izlet organizuje Euroturs, dok i vrtić Meda angažuje agenciju za ovaj posao, pa samim tim nije poznato zbog čega tolika razlika u ceni. Više građana Niša su nam skrenuli pažnju na ovu činjenicu, dok su više radnika Pčelice zgroženi ovim kako kažu “zgrtanjem para na grbači roditelja i dece od strane menadžmenta Pčelice”.

Pčelica je dobila pitanja na mejl sa zahtevom za pojašnjenje ovih činjenica koje se vide iz priloženih ponuda.

Građani koji su kontaktirali redakciju, kažu da su postavljali pitanja savetu roditelja u Pčelici, ali da su oni bez ikakve kritike i pitanja prijavili decu. Pčelicin izlet je zato toliko skuplji, jer nema ko da se buni, navode roditelji dece koji su nas kontaktirali.

Deca koja krenu na ovu ekskurziju, što je bila praksa godinama unazad, dobijaju “pluseve” u izveštaju za taj mesec za taj dan, tako da roditelji već plate hranu za taj dan kao da je boravilo dete u vrtiću, a kroz cenu ekskurzije plate i lanč paket, koji takođe Pčelica pravi, pojašnjavaju naši izvori.

Ponuda vrtića Meda u ovom slučaju uključuje i ručak u restoranu dok sama ponuda Pčelice uključuju lanč paket koji je takođe spremljen u Pčelici. Organizacija i prisutstvo vaspitača je identično u obe ponude.

Savet roditelja u ovom slučaju je igrao kako nalaže uprava Pčelice, oni se ponašaju podanički, ne zanima ih dobrobit dece i da li neko profitira skrivajući se iza sitnih inetersa. Da li oni znaju kako se zarađuje novac danas?

U tom savetu su sve ili SNS kadrovi, bivši članovi uprave, prijatelji, saborci ili poslušnici koji moraju da slušaju, zato su te odluke preletele bez ijedne kritike savet roditelja koji broji po jednog člana iz svakog obdaništa, pojašnjavaju naši izvori.

Author