Stanković

Opozicija u Nišu, tj predstavnici listi koje imaju svoje predstavnike u Gradskoj izbornoj komisiji, podneli su dokaze Višem sudu da imaju saznanja o “vršenju uticaja” VD Predsednika Višeg suda na proces koji se vodi po žalbama na odluke GIK-a kojima su prigovori nanepravilnosti svi odbijeni.

Opozicija na ulici
Opozicija na putu do Suda

Opozicija koju je na ovom pressu predstavljao Đorđe Stanković, pojasnio je da liste žele da pravnim putem dođu do rezultata i pravde na izborima.

Po našim podacima, kaže Stanković,  Tomislav Trajković vrši nezakonit uticaj na GIK, traži da komisija usvoji zapisnike koji nisu postojali u vreme kad su svi prigovori odbijeni, time stvori procesne uslove da se sve žalbe opozicije odbiju. Suština je da bez tih zapisnika žalbe koje smo podneli mora da se usvoje i da se ponovi glasanje na pomenutim biračkim mestima. Očigledno postoje procesi koji se politički guraju da se sve ove radnje što pre završe. Stanković kaže da VD status predsednika Višeg suda traje već 8 meseci i da je reizbor blizu, te da ovim činjenjem pokazuje svoju političku podobnost.

U meterijalu za rad GIK-a, dostavljena su nova rešenja i zapisnici kao što se i navodi u izjavi Stankovića. Poslušajte kompletnu izjavu:

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.