Siniša Janković

Organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja realizuje projekat koji se odnosi na Zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa za suzbijanje organizovanog kriminala, terorizma i korupcije. Naš zahtev je da se svim opštinskim i svim okružnim tužiocima vrati nadležnost da postupaju po korupcijskim krivičnim delima, koja im je oduzeta izmenom Zakona iz 2018. godine.

U okviru ulične akcije delićemo besplatno izdanje prvih anktikorupcijskih novina u Srbiji, Magazina antikorupcije MAK-a, to će biti prva podele novina, i sa građankama i građanima ćemo razgovarati na temu lošeg antikorupcijskog Zakona.

I ovaj put serija antikorupcijskih uličnih akcija krenuće iz Niša, to je naš mali doprinos decentralizaciji Srbije. Nakon Niša u istom danu realizovaćemo promocije i u Leskovcu i Vranju.

Napomena: na ulični događaj javno ne pozivamo građanke i građane, obzirom da bi se u tom slučaju radilo o javnom skupu, što zahteva nepotrebno angažovanje, a na navedenoj lokaciji ima dovoljno građanki i građana koje ćemo kontaktirati.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.