Uglednog kardiologa okrivljeni N.N. i D.P. držali su u robovlasničkom položaju, terali ga da radi za njih, naplaćivali kroz mito usluge  dijagnostike i kardiologa, isterali su i oštećenog lekara iz sopstvenog stana, ugrozili mu život na više načina.

Tako glase informacije koje su izašle u javnost u ovom pomalo čudnom i nekima nejasnom događaju.

Više javno tužilaštvo je izdalo saopštenje u kome pojašnjavaju detalje zbog kojih su pokrenuli istragu, ali samo detalje sa inicijalima i kategorizaciju krivičnog dela, ništa više.

Izvor blizak istrazi sa kojim je redakcija kontaktirala nam je objasnio zbog čega je trebalo da dođu policajci iz Beograda da ga uhapse i zbog čega će ovaj slučaj da se zataškava koliko je moguće više.


Osumnjičeni su za ovaj zločin iskorišćavali svoj kontakt sa oštećenim J.G. koji je jedno vreme bio i visoki finkcioner Kliničkog centra u Nišu, pa su na taj način “završavali” svim zainteresovanim pojedincima sve šta treba iz medicinskog domena, navodi naš izvor.

Preko njega su svim poznanicima koje su stekli vremenom završavali preglede, laboratorije, magnetne rezonance, sve dijagnostičke procedure… Pripadnicima Policije, Sudstva i “velikim ljudima ” su sve završavali kako su hteli preko reda i za “džabe”.

Sve je bilo u ponudi, nekad za novac, nekad ne, zavisi šta je kome trebalo, pojašnjava naš izvor. Dobar deo policajaca sa kojima se znamo osumnjičeni jako dobro je znao čime se bavi, kakav mi je bio metod rada.

Za uzvrat osumnjičeni N.N. je imao zaštitu da kao neformalni vozač oštećenog J.G. šta su mislile i njegove kolege iz kliničkog centra.

Osumnjičeni vozi i poseduje auto marke Audi ali ne poseduje vozačku dozvolu. Ovakva praksa traje celu deceniju uz ćutanje policijskih službenika iz Niša.

Takođe je svim vezama i kontaktima imao zaštitu za kriminalno naplaćivanje usluga lekara J.G. i mito koji je uzimao za sve preglede i dijagnostiku drugim ljudima. Vozio je kardiologa J.G. otprilike 10 godina, svi su mislili da je službeni vozač, a niko nije smeo da pita, jer je bio visoko pozicioniran lekar.

Jedan od predmeta koji se vezuje za njegovo kriminalno delovanje jeste i hapšenje lekara u Vojnoj Bolnici u Nišu, gde je policijskim vezama uspeo da se zaštiti od hapšenja, gde je samo lekar iz bolnice uhapšen. Detalje o tom slučaju vidite na ovom linku.

“10 godina je bio njegov nazovi vozač, saznalo se da je to sve radio jako dugo. U SUP je ulazio kao u svoju kuću, znao je svakog kog treba,  od pozornika do Načelnika, unutrašnju kontrolu, naročito je bio dobar sa jednim starešinom saobraćajne policije koji mu je bio glavna veza da može da radi šta hoće, čak i bez vozačke dozvole. Svi u policiji znaju dosta o tome, ali se ćuti jer su mnogi umešani, pa ako počnu da razmotavaju klupko, prštaće otkazi i lisice, puknuće velika bruka”… pojasnio je naš sagovornik i izvor.

Zbog ovih činjenica morali su da dođu policajci iz Beograda da uhapse osumničene, a smatram da će ovaj slučaj da se lagano zataškava, jer će biti mnogo problema ako krenu da pitaju šta će okrivljenom u telefonu kontakti i pozivi prema svim nađenim pripadnicima policije u Nišu, dodaje naš izvor.

Author