Stefan Pešić

Odbornik Srpske napredne stranke u Niškoj Banji koji je zajedno sa svojim ocem u večeri Uskrsa prekršio zabranu kretanja i pritom naneo teške telesne povrede svom komšiji, nalazi se na osmom mestu na listi SNS-a za predstojeće izbore u ovoj opštini.

Pored Stefana Pešića, koji je svom 10 godina mlađem komšiji naneo teške telesne povrede u vidu dvostrukog preloma vilice zbog toga što je ovaj puštao preglasno muziku u sopstvenom dvorištu, na listi SNS-a nalaze se još neka imena poznata široj javnosti u Nišu.

Nosilac liste naprednjaka u Banji na izborima koji su nakon ukidanja vanrednog stanja zakazani za 21. jun biće Tomislav Kostić, kardiolog i direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti u Nišu.

Kostić koji je 2013. promovisan u zvanje doktora nauka, javnosti je poznat kao jedan od najmlađih direktora klinika u Nišu, dobitnih mnogobrojnih nagrada i kao autor velikog broja naučnih radova iz oblasti medicine.

Potez niškog lekara koji je obišao celu Srbiju bio je kada je početkom 2020. odlučio da novčani deo najveće niške nagrade “11. januar” preusmeri prethodno otetoj devojčici Moniki Karimanović iz Suvog dola i njenoj porodici.

Odmah nakon Kostića na listi je aktuelni predsednik opštine Niška Banja, Dejan Jovanović, koji iza sebe ima bogatu političku karijeru.

Jovanović je kao šef Odborničke grupe SNS-a 2012. godine falsifikovao biografiju kandidata za upravnika Narodnog pozorišta, Ivana Vukovića napisavši da je Vuković diplomirani reditelj iako je svoju diplomu stekao nekoliko dana nakon toga.

Predsednik najmanje niške opštine oslobađan je optužbi tokom godina i ponovo vraćan na optuženičku klupu kako bi dokazao da li je u trenutku prekrajanja biografije znao da kandidat nije imao zvanje diplomiranog reditelja, ali se 2017. dokazalo da bivši poverenik SNS-a za Niš nije kriv.

 

View this post on Instagram

 

Више од 250 гласова који подржавају рад и залагање председника Републике Србије Александра Вучића предато је у општинској изборној комисији у Нишкој Бањи како би подржали листу “Александар Вучић – За нашу децу”. На локалној листи одборника први на листи је познати нишки кардиолог и добитник награде 11. јануар града Ниша, др Томислав Костић. Одборничка листа је подмлађена, 40% је жена, а међу будућим одборницима има и оних који су до сада учествовали у раду општине.

A post shared by ОО СНС Нишка Бања – Ниш (@sns_nis_niskabanja) on

Podsećamo, Jovanović je kao predsednik opštine bio odgovorno lice u projektu IPA prekogranične saradnje u okviru koga je nabavljen džip VW Amarok sa dodatnom opremom za sumu od oko 180 000 evra, čija je nabavka sada predmet ispitvanja u Upravi kriminalističke policije.

Na trećem mestu kandidata za odbornike u Niškoj Banji nalazi se Zoran Jovanović, diplomirani inženjer biohemije koji trenutno obavlja funkciju predsednika skupštine GO Niška Banja.

Šesti po redu je trenutni većnik za sport u ovoj opštini, Dušan Živković nakon koga sledi penzioner i odbornik u aktuelnom sazivu banjske Skupštine, Jovica Antić.

Povlašćeni odbornici i stranački ljudi

Osmo mesto zauzima jedan od vođa Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, Stefan Pešić, čije ime je javnosti predočila Niška inicijativa u tekstu u kome navodi da je banjski odbornik zajedno sa svojim ocem u večeri Uskrsa pretukao svog komšiju koji je navodno puštao glasnije muziku.

Stefan je, nakon verbalnog sukoba koji je prethodio, zajedno sa svojim ocem Jovicom pojurio svog 10 godina mlađeg komšiju na ulicu, pri čemu ga je udario predmetom koji su naši sagovornici definisali kao “bokser” i polomio mu vilicu na dva mesta.

SNS
Stevan Končar (levo) i Stefan Pešić među kandidatima za odbornike u Niškoj Banji; foto: Facebook/printscreen

Meštanin Niške Banje koji je u ovom sukobu zadobio teške telesne povrede proveo je naredna nekoliko dana na odeljenju za maksifacijalnu hirurgiju gde je operisan i nakon čega je pušten na kućno lečenje.

Ocu i sinu koji su svog komšiju pretukli Prekršajni sud u Nišu izrekao je kazne od po 25 000 dinara zbog kršenja zabranje kretanja, a kao razlog u odgovoru naveli su da je “kazna ublažena zbog niza olakšavajućih okolnosti, s obzirom da je minimalna kazna za ovaj prekršaj 50 000 dinara, do 150 000 dinara”.

Stevan Končar, po struci autolimar i predsednik Mesnog odbora SNS u Jelašnici sedamnaesti je na listi naprednjaka u Banji.

Javnosti je postao poznat nakon priče Niške inicijative da se skupoceni džip i dodatna oprema, koji je ova opština kupila za vanredne situacije poput poplava i požara, koristi za prskanje i igru “mis mokre majice” pre početka turnira u fudbalu u Jelašnici.

Kao i u većini mesta u Srbiji, lokalni šerifi nakon svojih zakonskih prestupa umesto isključenja iz političkog života i ograđivanja stranke od njihovih postupaka samo dobijaju dodatne povlastice i na kraju bivaju nagrađeni novom javnom funkcijom.

Niška inicijativa nastaviće da prati i obaveštava javnost o razvoju slučaja prebijanja mladića u Niškoj Banji od strane odbornika kao i novim detaljima u slučaju preplaćivanja džipa u ovoj opštini koji ispituje Kriminalistička policija.

Authors