Niška Banja

Niška inicijativa obeležila je danas prvu godišnjicu rekonstrukcije Trga sa fontanama u Niškoj Banji, koja je počela krajem maja 2019. godine.

Kako smo u našem istraživanju ranije već naveli, tokom godinu dana na ovom poslu radile su dve građevinske firme, bilo je nekoliko odlaganja roka za završetak a ceo posao bi, kada bude gotov, trebao građane Niša da košta preko 20 miliona dinara.

Zbog mnogobrojnih odlaganja, lažnih obećanja o datumu završetka u izjavama predsednika Opštine Niška Banja, Dejana Jovanovića i gradonačelnika Darka Bulatovića, odlučili smo da uz prigodnu pesmu obeležimo prvih godinu dana rekonstrukcije prepoznatljivog Trga.

Odbornik Niške inicijative, Srđan Nonić i aktivista pokreta koji je bio napadnut od strane radnika prošlog avgusta kada je snimao realno stanje na gradilištu na šaljiv način ispričali su kratku priču o popularnim dešavanjima u Niškoj Banji.

Nonić je u svom prepoznatljivom stilu ispisao poruke nadležnima u Opštini i samom gradu i dodao da su on i aktivista Niške inicijative na ovu proslavu došli džipom od 100 000 evra koji su parkirali na prostoru ispred same opštine, kao i to da su u prikolici dovezli ketering iz omiljenog restorana banjskih funkcionera – Gurmanove tajne.

Na samom kraju dvojac Niške inicijative poželeo je srećan prvi rođendan rekonstrukciji Trga i zahvalio se institucijama na njihovom postojanju.

Zbog i dalje nepovoljne epidemiološke situacije u gradu nismo želeli da pozivamo građane da prisustvuju ovom događaju, ali ih pozivamo da ponesu maske i rukavice i dođu od ponedeljka. 25. maja na drugi sprat TPC Kalča u periodu od 11-19h i svojim potpisom podrže kandidaturu Niške inicijative na lokalnim izborima.

Više o hronologiji rekonstrukcije banjskog Trga čitajte ovde.

O kandidatima Srpske napredne stranke za odbornike u Opštini Niška Banja čitajte ovde.

Author