Niška Turistička organizacija je u 2021. godini imala budžet od preko 44 miliona dinara, dok je u svojim redovima imala 16 zaposlenih. Kako su naveli u svom izveštaju o radu, organizovali su ukupno 8 manifestacija, kao i 12 turističkih obilazaka. Evo i detalja šta su sve naveli kao svoju aktivnost i uzveštaju:

  1. Otvoren nov info pult za gradsku slavu 3. juna u Niškoj Banji
  2. Učestvovali na dva panela na tribini “jaka žena”
  3.  Organizovali manifestaciju “Dani bureka” od 19-22. avgusta
  4. Koorganizator sa opštinom Niška Banja “etno susreta” od 3-5 septembra
  5. Koncert “Krasnaja zvezda” ruskog orkestra u okviru turneje ovog orkestra
  6. Dani turizna od 6-8 septembra na otvorenom
  7. Čorba od 100 gljiva kuvara Neše travke, na kome je bila redakcija i nikakav udeo u realizaciji na terenu nije bilo od strane TON-a, moguće je da su finansijski učestvovali.
  8. Novogodišnji dani u Nišu, 27 decembar do 1. januara sa svim aktivnostima oko centra.

U izveštaju Turističke organizacije piše da su imali 3 promocije i učestvovanje na 3 sajma u toku cele godine. Izradili su nov sajt koji stvarno sada izgleda jako interesantno, i na istom se mogu naći dosta informacija. Izradili su promotivne spotove, izradili su nekoliko novih suvenira i magazin o turizmu.

U izjavi koju je dala direktorka Turističke organizacije u Nišu, pojasnila je po njenom mišljenju šta je konkretno urađeno u zadnje dve godine od strane ove organizacije.

Za Nišku inicijativu je u vreme skupštinskog zasedanja pojasnila da je 2021. bila teška godina jer je još uvek bila Covid19 vanredna situacija i da su zbog te činjenice kasno krenuli sa aktivnostima i organizacijama.

U odnosu na druge funkcionere u Nišu, direktorka Turističke organizacije se ne skriva od pitanja novinara, pa je tako uvek i na svakom mestu spremna za razgovor.

                                                            Direktorka niške Turističke organizacije Dragana Petković

U materijalu je takođe je navedeno da su uradili ukupno 12 turističkih obilaza u celoj godini. Evo kako izgleda njihov plan i pojašnjenje:

Turistički obilasci u gradu iz programa niške  Turističke organizacije

Šta je odgovorila direktorka na direktno pitanje šta je urađeno u zadnje dve godine:

Da uradimo rekapitulaciju rada niške Turističke organizacije u 2021. godini:

Budžet od 44.3 miliona dinara, 16 zapošljenih lica, 8 manifestacija na kojima su učestvovali i organizovali ih,  12 turističkih tura koje su uradili za celu 2021. godinu. Izdavali su magazin, uradili su razglednice i suvenire. Da bi potpuno tačno pojasnili javnosti, godinama unazad je ovakva slika TON-a, pa im u izveštaju koje daju Skupštini svake godine pišu iste stvari.

Šta vi mislite?


Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.