Željko Samardžić

Javna nabavka Niškog kulturnog centra za dovođenje autora koji će nastupati na centralnom gradskom Trgu u Nišu tokom novogodišnje noći obustavljena je zbog previsoke cene koju je ponudila zainteresovana firma.

Ime ove firme prema dokumentaciji objavljenoj na internet stranici NKC-a kao i na portalu javnih nabavki nije dostupna javnosti.

Niška inicijativa je već pisala o držanju javnosti u mraku neobjavljivanjem imena pobednika tendera za nastup našeg poznatog izvođača.

Podsećamo, Niški kulturni centar raspisao je 9. decembra javni poziv za nabavku usluga agencije koja će u najluđoj noći obez.bediti nastup Željka Samardžića i za ovu uslugu planirana je cifra od 6 050 000 dinara bez PDV-a.

CEBEF
Centar beogradskih festivala plaća 30 000 eura za nastup Željka Samardžića; foto: printscreen

Dodatna stavka koja govori o previsokim cenama organizacije Dočeka jeste i podatak koji je objavio Istinomer a koji govori o tome da je Grad Beograd odlučio da povodom 25 godina karijere Željka Samardžića organizuje nastup ovog izvođača u Sava centru za svotu od 30 000 €.

Obzirom da je višestruko bogatiji Beograd odlučio da za nastup istog autora koji je tražen i u Nišu izdvoji dvostruko manje novca, opravdano sumnjamo da je obustavom ovog postupka propala prilika da “pumpanjem” faktura određeni ljudi uključeni u ovu javnu nabavku steknu finansijsku korist u visini od nekoliko desetina hiljada eura.

Sramotno je ponašanje direktora javnih preduzeća i ustanova u Gradu, kao i upravljanje novcem svih građana, za koji poneki smatraju da je njihov rođeni.

Doći će trenutak kada će isplivati sve na površinu i kada će neko za sve mahinacije oko štelovanja tendera odgovarati.

Uskoro opširnije o ovoj temi. 

Author