Komunalna milicija

Unutar kolektiva Komunalne milicije grada Niša jako je veliki broj problema koje izjedaju ovu organizacionu jedinicu grada Niša.

Po informacijama koje smo dobili kao i po dokumentima, na sastanku koji je održan unutar sindikata radnog kolektiva, došlo je do nasrtanja i primene sile kako bi se pripadnici Milicije obuzdali i kako ne bi došlo do tuče i ozbiljnih posledica.

Nikola Stanojević, desna ruka načelnika Komunalne milicije grada Niša, Milana Đorđevića, nasrnuo je na predsednika sindikata Zorana Kneževića.

Razlog za ovaj incident je bio zahtev Kneževića i jednog dela kolektiva koji nisu bliski sa načelnikom, da se stanica na Bulevaru zatvori zbog troškova koju pravi, kao i zbog toga što se ista stanica koristi za skrivanje redovnosti dolaska na posao.

Kolege, prijatelji ili familija?

Takođe kao jedan od razloga za ovaj predlog jeste postojanje stvari koje se “skrivaju” od ostatka zaposlenih a od strane grupe radnika bliske načelniku Đorđeviću, samoproklamovane “familije”.

Na sastanku radnika dvadesetosmogodišnji Stanojević, koji inače trenira i kik boks, nasrnuo je na znatno starijeg Kneževića, samo iz razloga jer su ukazivali na nepravilnosti i na eventualne uštede koje mogu da se sprovedu zatvaranjem pomenute stanice na Bulevaru Nemanjića.

Stanojeviću ovo nije odgovaralo, pa je kao “trbuhozborac familije” skočio preko stola i nasrnuo na Kneževića.

U ovu filmsku scenu uključili su se ostali prisutni koji su primenom sile zaustavili Stanojevića da ne povredi Kneževića.

Komunalna milicija
Komunalna familija
Komunalna familija
Exit full screenEnter Full screen
previous arrow
next arrow
 

Ovom prilikom Stanojević je zapretio tužbama svima koji podnose anonimne krivične prijave protiv njih, mada nije poznato kako će da zna ko je podneo prijavu ako je bila anonimna.

Prijava ovog incidenta je prosleđena Policijskoj upravi u Nišu zbog primene sile koju si dužni da prijave, a obavešten je i kabinet načelnika Gradske uprave, Ljubiše Janića.

Stanojević je odmah nakon incidenta otišao na plaćeno odsutstvo u pokušaju da izbegne disciplinsku odgovornost.

Po rečima svedoka ovog incidenta, sumnjaju da će neko iz kabineta načelnika uprave da uradi bilo šta, jer “imaju iskustva sa Janićem” pa znaju da neće ništa ni da preduzme.

“Nije ovo prvi put da smo mu se obraćali, svi visoki funkcioneri grada znaju šta se ovde radi, svi ćute jer se završavaju stvari preko naše službe, ta Familija je njihova SNS ekipa”, rekao je naš izvor.

Zbog pokretanja priče oko “Maltretiranja građana od strane Komunalne milicije” koju smo objavili, zaposleni milicajci odlučili su da i nama dostave dokumentaciju koja potvrđuje ove navode.

Iako nije prvi put da čujemo priču o “familiji”, statusi i fotografije na društvenim mrežama lepo svedoče o ovoj grupi radnika okupljenih oko načelnika Đorđevića, o čijem radu i postupanju u određenim slučajevima ćemo pisati uskoro.

Ostaje otvoreno pitanje – da li je nekolicina stranačkih ljudi jača od sistema, zaštićena po partijskoj liniji od bilo kakve odgovornosti i sankcija i da li će se nadležni organi konačno pozabaviti prijavama koje dolaze od samih radnika Milicije?